Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 2.000 persones ja han sol.licitat a l'Alt Urgell la gratuïtat del túnel del Cadí

Més de 2.000 persones ja han sol.licitat a l'Alt Urgell la gratuïtat del túnel del Cadí

Aquest dissabte, 31 de març, entrarà en vigor la nova normativa per no abonar el cost del peatge Els tràmits es poden continuar fent durant la resta de l'any, però no es validaran fins al dia 1 de cada mes
Túnel del Cadí - Interior
28/03/2012 12:52

Aquest dissabte, 31 de març, entrarà en vigor el nou sistema de gratuïtat per als usuaris habituals del túnel del Cadí. La nova normativa ha obligat els residents a l'Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà a tornar a tramitar la documentació per utilitzar la infraestructura sense abonar el cost del peatge.

Més de 2.000 persones de l'Alt Urgell i la Baixa Cerdanya ja han dut a terme el procés administratiu a través del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, que centralitza les peticions. Els tràmits i l'exigència burocràtica han provocat les queixes generalitzades dels ciutadans.

Des del Consell Comarcal de l'Alt Urgell es reconeix que el sistema de validació ha estat feixuc, però s'ha insistit en el fet que "calia fer una actualització de les persones que es beneficiaven de la gratuïtat perquè s'eliminés la picaresca". El president de l'ens, Jesús Fierro, ha reiterat el compromís d'agilitzar l'any que ve les sol.licituds.

El número d'usuaris que han presentat la paperassa aquests últims dies ha estat molt inferior al de les setmanes anteriors. En aquest sentit, Fierro ha recordat que la possibilitat de sol.licitar la gratuïtat del túnel del Cadí continua oberta. Amb tot, a partir d'ara, la documentació que es rebi fins al dia 19 de cada mes, no serà efectiva fins al dia 1 del mes següent.

Nombrosos documents

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell ha gestionat més de 2.000 sol.licituds que, per a formalitzar-se, requereixen un certificat d’empadronament, un altre document dels ajuntaments acreditant que s’està al corrent del pagament dels impostos, un certificat de l’entitat bancària on consti el número de la targeta i la caducitat, a més de l'original i una fotocòpia del carnet de conduir. També cal omplir una sol•licitud formal i signar una declaració jurada.

A tot plegat, cal afegir que per a cada col.lectiu hi ha més requeriments específics. Per exemple, els treballadors han de presentar el contracte de treball i la vida laboral; en el cas dels autònoms han d'aportar l’últim rebut que han pagat; i, finalment, també se sol.licita un certificat del Centre d’Atenció Primària. Pel que fa als jubilats, han de presentar un document que indiqui el metge que es té assignat.

Les exigències han anat variant al llarg d'aquests tres mesos.

Mostrar formulari de contacte