Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 2.000 treballs participen al Concurs de Nadales de l'Alt Urgell

Més de 2.000 treballs participen al Concurs de Nadales de l'Alt Urgell

S'han presentat 1.512 dibuixos i 539 poesies, procedents de 12 escoles de la comarca Els guardonats en la 22a edició de la iniciativa cultural es poden consultar en aquesta notícia
15/12/2011 12:56

Més de 2.000 treballs han pres part en el Concurs de Nadales de l’Alt Urgell, convocat pel Consell Comarcal. Concretament, han estat 1.512 dibuixos i 539 poesies, procedents de 12 escoles d’educació infantil i primària. Es tracta d’una activitat amb una llarga tradició, ja que enguany ha arribat a la 22a edició.

Els jurats del concurs han tingut feina per triat els 40 premis, que es lliurarant a les 7 d’aquest vespre a la seu del Consell Comarcal. El jurat de la modalitat de dibuix ha estat format per Ramon Berga, Maria Àngels Carbonell i Laura Pal, mentre que el de poesia l’han integrat Marià Cerqueda, Joan Graell, Montse Rollan i Gemma Sampons. Cada premi consisteix en un lot de llibres i una làmina amb la reproducció de l’obra guardonada.

En la modalitat de dibuix hi han participat alumnes de P-3 fins a 6è de primària, mentre que la poesia estava limitada a alumnes de 3r a 6è de primària. Cada nivell escolar correspon a una categoria i en cada categoria s’han premiat tres obres. A més a més, s’han escollit dos guanyadors absoluts, un en dibuix i un altre en poesia. Aquests dos treballs il•lustraran la nadala oficial del Consell Comarcal. La guanyadora en dibuix ha estat Maya Escofet Galera, de l’escola Miret i Sans d’Organyà, mentre que Esther Puig Molina, del col•legi La Salle de la Seu d’Urgell, ha obtingut el premi absolut en poesia.

Deu dels dotze centres escolars participants han tingut algun premi. L’escola més guardonada en dibuix ha estat la Pau Claris de la Seu d’Urgell, amb un total de 9; mentre que La Salle és la que ha obtingut més premis en poesia, concretament 8.

Pel que fa a la resta de guardonats, l'escola Albert Vives ha sumat 2 premis en poesia, igual que l'escola Pau Claris. En dibuix, l'escola Albert Vives ha rebut 4 reconeixements, els mateixos que l'escola Sant Jordi d'Oliana. Les escoles La Valira, La Salle, Els Àgols i Arnau Mir de Tost, n'han aconseguit 2 cadascuna. Els centres de Castell-Ciutat, Sant Esteve i Miret i Sans, també han obtingut un premi en aquesta categoria.

Les obres premiades estaran exposades al vestíbul de la Seu del Consell Comarcal fins al pròxim 5 de gener. L’exposició estarà oberta al públic els dies feiners de 9 del matí a 2 del migdia.

Pots consultar aquí els guanyadors:

Concurs de Nadales 2011 - Veredicte del jurat - Poesia

Concurs de Nadales 2011 - Veredicte del jurat - Dibuix

  • Concurs Nadales 2011 - Dibuix guanyador
  • Concurs Nadales 2011 - Poesia guanyadora

Mostrar formulari de contacte