Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 300 persones a la Diada d'Amics de Montellà

Més de 300 persones a la Diada d'Amics de Montellà

La trobada analitza el llegat cultural del Baridà

11/08/2008 09:16

Més de 300 persones han assistit avui als actes de la vuitena Diada del Grup d’Amics de Montellà. L’acte més concorregut ha estat la paella popular que ha organitzat l’associació per commemorar els seus 25 anys de vida. Ja fa vuit anys que el GAM organitza cada mes d’agost la seva Diada, però aquest any s’han programat actes especials, com la mateixa paella, amb motiu d’aquest aniversari.

Al llarg d’aquesta Diada s’han pogut veure dues exposicions fotogràfiques. Una, titulada Les quatre estacions a Cerdanya, és obra del fotògraf de Bellver de Cerdanya, Fransesc Cardona, i plasma diferents indrets de la comarca dividits segons l’estació de l’any en que s’han fotografiat. L’altre exposició prové de l’Arxiu Gavín i recull gairebé 80 instantànies de totes les esglésies i ermites del Baridà. Després de la paella popular, el senyor Gavín ha explicat tot el que es pot trobar al seu arxiu i ha presentat breument el contingut de la seva exposició.

Un dels principals actes de la jornada ha estat la conferència d’Artur Blasco, que ha girat al voltant de la música tradicional al Pirineu i de la importància que ha tingut l’acordió diatònic en les relacions socials de les zones de muntanya. Blasco, membre del grup musical El Pont d’Arcalís i principal impulsor de la trobada d’acordionistes d’Arsèguel, ha anat presentant els diferents tipus d’acordions que existeixen, i ha tocat un tema amb cadascun d’ells. La festa ha acabat amb l’entrega d’uns diplomes a les empreses i comerços que al llarg d’aquests 25 anys han col•laborat amb el Grup, amb les actuacions dels grup musicals Les llagastes del Farró i l’Orquestra Piarmònica de Sabadell, i un pica-pica popular.

Al llarg d’aquests 25 anys, el GAM ha treballat sense ànim de lucre pel manteniment i la recuperació del patrimoni cultural i mediambiental de Montellà i els seus entorns, i ha dut a terme gairebé una trentena d’actuacions en aquesta direcció.

Mostrar formulari de contacte