Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 800 persones han visitat en menys d'un mes l'exposició de l'ós dels Pirineus a Alt Àneu

Més de 800 persones han visitat en menys d'un mes l'exposició de l'ós dels Pirineus a Alt Àneu

09/09/2011 12:23

L'exposició temporal sobre l'ós que hi ha al refugi del Fornet, al Pallars Sobirà, ha rebut més de 800 persones en menys d'un mes. Segons informa l'ACN, es tracta d'una mostra en què es dóna a conèixer l'hàbitat del plantígrad. L'exposició és el pas previ a La Casa de l'Ós dels Pirineus que s'està construint a Isil (Pallars Sobirà), un equipament que es preveu posar en marxa la primavera del 2012.

Paral·lelament, les entitats Acciónatura i Fundación Oso Pardo ofereixen dos itineraris per descobrir el país dels óssos: l'itinerari autoguiat Potariets-Vernets (2 hores) i la Senda de l'ós (6 hores).

Aquestes accions formen part del projecte global de conservació de l'ós bru que Accionatura ha començat a desenvolupar des del gener del 2010 a la zona i que té un objectiu doble. D'una banda, es vol millorar l'hàbitat de l'ós per assegurar la preservació d'aquesta espècie. D'altra banda, es pretén compatibilitzar la seva presència amb la població local i les formes de vida tradicionals de muntanya, tot potenciant la figura de l'ós bru com a element de valor turístic.

Segueix la pista de l'ós

Els visitants a Alt Àneu tenen l'opció de realitzar dos itineraris: l'itinerari Potariets-Vernets i el de la Senda de l'ós. El primer dels itineraris va destinat a un públic familiar i és autoguiat. És un sender per observar com la convivència entre les activitats humanes i la natura és important per a la preservació del paisatge i la biodiversitat.

Pel que fa a la segon itinerari, la Senda de l'ós, és una travessa per les carenes que uneixen Isil amb Alòs d'Isil que permeten endinsar-se per l'hàbitat de l'ós bru. Aquesta sortida no està senyalitzada. Per aquest motiu es programen amb un màxim de deu persones i amb guiatge per interferir el mínim possible en l'hàbitat de la fauna salvatge. Només hi ha una sortida a la setmana.

Mostrar formulari de contacte