Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més d'una vintena de joves participen en l'elaboració dels Plans Locals de Joventut

Més d'una vintena de joves participen en l'elaboració dels Plans Locals de Joventut

Divendres passat es va organitzar un grup de discussió per copsar els interessos i inquietuds del jovent alturgellenc La participació resta oberta a través d'una enquesta on-line al web de l'Oficina Jove
Grup de discussió - Oficina Jove
19/01/2012 14:32

Uns 25 joves urgellencs, a títol personal o procedents de diverses entitats, associacions, clubs, s'han donat cita recentment al centre cívic l'Escorxador de la Seu d'Urgell per prendre part en un grup de discussió organitzat per l'Oficina Jove de l'Alt Urgell, amb l'objectiu de fer una anàlisi de la realitat juvenil. La trobada permetrà dissenyar els nous Plans Locals de Joventut 2012-2015 que marcaran les línies de treball i les actuacions i programes dirigits al jovent de la Seu i comarca.

La regidora de Joventut de l'Ajuntament de la Seu, Meritxell Planes, ha indicat que aquesta primera trobada “ha estat molt interessant, ja que els joves s'han mostrat participatius, tot aportant idees, necessitats i inquietuds”. Per Planes, “aquesta és la línia que hem de seguir, és a dir, la de la participació directa dels joves i dels urgellencs en general, per tal de poder fer pinya i, entre tots, fer la Seu que volem”.

Meritxell Planes ha explicat també que d'aquest primer grup de discussió n'ha sorgit la proposta de mantenir les trobades de manera anual per tenir un espai de debat propi. En aquest sentit, la regidora de Joventut ha afirmat que una vegada a l'any se celebrarà una trobada fixa per fer-ne balanç, així com per recollir idees i plantejaments de cara al curs vinent.

Conclusions del grup de discussió

Durant la sessió del primer grup de discussió, els joves han abordat temes diversos que els afecten directament, com són els estudis, la feina, l'habitatge, el temps lliure, l'oci i la mobilitat.

Com a conclusions més destacades del grup de discussió cal assenyalar la manca de cicles formatius adaptats al territori; així com l'elevat cost del transport per als estudiants que cursen carreres universitàries a Lleida i Barcelona.

Tanmateix, els joves també han remarcat que la crisi ha incentivat l'emprenedoria, "tot i que cal promocionar la relació entre joves i empreses amb l'objectiu d'oferir més ocupació".

Respecte a l'oferta cultural de la Seu i comarca, el jovent alturgellenc considera que no s'adapta als seus gustos i inquietuds. En aquest sentit, proposen que cal oferir espais per a les associacions perquè puguin desenvolupar activitats culturals i oci.

Una altra proposta que han fet arribar els joves de la Seu i comarca és la creació d'un carnet jove per aconseguir descomptes en el transport, programes culturals o activitats esportives.

Des de l'Oficina Jove de l'Alt Urgell s'anima a tots els joves que no hagin pogut assistir al primer grup de discussió que omplin una enquesta on-line (www.oficinajove.cat/alturgell) on poden participar i implicar-se en les polítiques de joventut de la ciutat i comarca.
 

Mostrar formulari de contacte