Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més intents d'estafa amb relació a les revisions del gas a l'Alt Urgell

Més intents d'estafa amb relació a les revisions del gas a l'Alt Urgell

Els Mossos han detectat al gener un mínim de dos casos d’empreses de Barcelona La policia recomana adreçar-se sempre als instal.ladors autoritzats a la zona

Comissaria dels Mossos d'Esquadra
Comissaria dels Mossos d'Esquadra
10/02/2010 20:05

Els intents d’estafa amb les revisions de gas es continuen reproduint al Pirineu. Els Mossos d’Esquadra han detectat aquest mes passat un mínim de dos nous casos, un d’ells a Coll de Nargó.

L’engany el duen a terme habitualment empreses de l’àrea de Barcelona que es desplacen expressament a la comarca. Es dóna la circumstància que normalment són companyies amb tots els permisos en regla, però que pretenen dur a terme revisions que no són necessàries i cobrar-ne una quantitat sovint superior al cost estipulat. La factura sol ser d’entre 60 i 80 euros, tot i que el servei no té cap validesa legal. Els professionals se solen adreçar especialment a habitatges on hi resideix gent gran.

El cap de Relacions amb la Comunitat a la comissaria de la Seu, César Isla, explica a RàdioSeu que aquests casos es continuen donant malgrat les campanyes de conscienciació i les sancions que s’ha imposat a alguns dels infractors.

Per això, des dels Mossos d’Esquadra recomanen una vegada més que només es faci les revisions amb instal.ladors coneguts, que en el cas de l’Alt Urgell són un nombre molt limitat d’empreses. A més a més, recorden que els tècnics han de presentar sempre el permís de la Direcció General d'Energia i Mines.

El desembre passat, els Jutjats de Puigcerdà van obrir diligències contra cinc veïns de Barcelona per onze revisions fraudulentes comeses a la Cerdanya. Prèviament, ara fa un any l’Audiència Provincial va condemnar dos operaris a una multa de 180 euros i a retornar els 270 euros que havien cobrat per accions semblants.

Durant els darrers anys, a l’Alt Urgell també s’ha denunciat intents de revisions innecessàries amb d’altres serveis bàsics, com ara la llum o bé el telèfon.

Mostrar formulari de contacte