Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Màxima presència institucional per signar el conveni de l'Hospital Transfronterer de Cerdanya

Màxima presència institucional per signar el conveni de l'Hospital Transfronterer de Cerdanya

El president Montilla, la consellera Geli i les ministres de sanitat espanyola i francesa presideixen l'acte

26/04/2010 17:31

Puigcerdà ha comptat aquest dilluns amb la màxima representació institucional de Catalunya, França i Espanya per a la signatura del tractat per l'Hospital Transfronterer.

L'acte ha portat a la capital cerdana el president de la Generalitat, José Montilla; la consellera de Salut, Marina Geli; la ministra espanyola de Sanitat i Política Social, Trinidad Jimenez; la ministra francesa de Sanitat i Esports, Roselyne Bachelot-Narquin i el delegat de la Comissió Europea a Espanya, Francisco Fonseca Morillo. Les autoritats han estat rebudes per l’alcalde de Puigcerdà, Joan Planella.

La jornada tenia com a punt central la ratificació del conveni i els estatuts de l'Agrupació Europea de Cooperació Territorial (AECT) Hospital de Cerdanya. Prèviament, les autoritats han fet una visita d'obres a l'edifici, que té completada l'estructura i ha iniciat la fase d'instal•lació d'elements interns. L'acte substituïa la tradicional col•locació de la primera pedra.

Previsió de completar les obres el 2012

Es preveu que l’Hospital de la Cerdanya entri en funcionament durant l’any 2012. El 23 de febrer de 2009 va començar l’activitat constructora mitjançant la unió temporal d’empreses (UTE) constituïda per Copisa, Constructora Pirenaica i Agefred.

El centre transfronterer tindrà més de 19.000 metres quadrats construïts i una capacitat de 71 llits, per donar servei a prop de 30.000 ciutadans de l’Alta i la Baixa Cerdanya i del Capcir.

L’Hospital té un pressupost total de prop de 38,5 milions d’euros, dels quals 31 estan destinats a les obres i 7,5 a equipaments. La Unió Europea hi ha atorgat una subvenció de 18,6 milions, procedents dels fons FEDER, que corresponen al 60% del projecte de construcció del centre. Pel que fa a la resta, el Govern català en finança el 60%, i el francès el 40%.

Un projecte pioner a Europa

L’Hospital de la Cerdanya és un projecte pioner a la Unió Europea i contribuirà a desenvolupar un nou concepte de salut, més enllà de les fronteres geogràfiques i que ha de beneficiar els ciutadans d’ambdues bandes de la frontera. Al centre hi treballaran equips professionals dels dos estats. De fet, ja s’està treballant en els protocols de formació del personal que, entre d’altres qüestions, ha de poder expressar-se en català, castellà i francès.

La capacitat serà de 71 llits, 56 dels quals seran d’hospitalització convencional, 10 d’hospital de dia i cirurgia major ambulatòria i 5 d’observació.

Per garantir i millorar l’assistència sanitària, les dependències de l’hospital actual augmentaran: hi haurà quatre quiròfans, en comptes de dos; els boxs a l’àrea d’urgències passen de cinc a dotze i es doblarà la capacitat d’atenció a les sales de part. Està previst que en el nou Hospital treballaran 200 professionals entre facultatius, infermeria, auxiliars, tècnics i altres tipus de personal.

Mostrar formulari de contacte