Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Malestar al Consell de l'Alt Urgell per les afirmacions de Compromís sobre els ajuts als infants amb beca de menjador

Malestar al Consell de l'Alt Urgell per les afirmacions de Compromís sobre els ajuts als infants amb beca de menjador

Comunicat conjunt de 18 dels 19 alcaldes i alcaldesses de l'Alt Urgell i de l'equip de govern en què condemnen l'estil d'oposició que s'està duent a terme des que va iniciar-se la legislatura. Els batlles lamenten que CxP mantingui aquesta línia en plena crisi sanitària
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
17/03/2020 20:35

Divuit dels dinou alcaldes i alcaldesses de l’Alt Urgell i l’equip de govern del Consell Comarcal (Junts X Catalunya i ERC) han emès un comunicat conjunt en què expressen el rebuig a l'estil d'oposició del grup de Compromís X Pirineu a l'ens alturgellenc i les darreres informacions "esbiaixades" que han exposat en plena crisi sanitària pel coronavirus pel que als ajuts als infants amb beca de menjador.

Els batlles alturgellencs consideren que "ja n’hi ha prou d'acusacions gratuïtes, sense fonament, que manquen del més essencial quan es tracta d’adreçar-se a l’opinió pública: la informació plenament contrastada". Així, reiteren que "ja n’hi ha prou de desinformar, de fer bandera de les mitges veritats o directament de dir mentides". I afegeixen: "Fer oposició no eximeix d’actuar sota la gran responsabilitat que es té com a electes i servidors públics". En aquest sentit, el comunicat indica que s'enyora "l’oposició més compromesa i coherent que van fer els seus antecessors al CCAU la legislatura passada".

Els alcaldes i l'equip de govern lamenten des que va iniciar-se la legislatura actual s'ha vist "en nombroses ocasions" com el grup de Compromís actua "desvirtuant les actuacions de la totalitat d’ajuntaments de la comarca". El comunicat incideix en el fet que no tenir cap alcaldia "segurament és el problema", ja que "han de recordar que existeixen i, per fer-ho, consideren que tot s’hi val".

Des del CCAU s'apunta que l'estil del grup de l'oposició és "desinformar els veïns, entre els quals els seus propis votants" i s'assenyala al fet que això "no és fortuït" i que "està totalment calculat com a estratègia i té dos noms: demagògia i populisme". També es remarca que aquesta actitud es repeteix a l’Ajuntament de la Seu, al de Peramola o al d’Alàs, entre d'altres". La crítica se centra en el fet que "el recorregut es basa en un seguit de mocions sobre temes que es posen sobre la taula ignorant (o aprofitant) que ja fa temps que s’hi està treballant o proposant mesures que no resisteixen cap anàlisi coherent, barrejant competències o demanant intervenir en decisions d’altres ens sobirans per acabar sempre parlant dels desastres que provoquen els grups de govern”.

Aclariments sobre les ajudes

En el comunicat dels polítics alturgellencs es remarca especialment com a "greu", que en un moment tan delicat com el de la crisi pel coronavirus "des de Compromís es permetin mentir a l’opinió pública sobre les beques de menjador, instal·lant així desconfiança i més angoixa en famílies que ja de per si afronten aquesta crisi amb més vulnerabilitat" i s'especifica que això és "absolutament injustificable i només demostra una clara mala fe". Els batlles garanteixen que, com s’ha explicat des del CAPAU i des del Departament d’Educació, "tots els infants que tenen beca de menjador rebran via els seus ajuntaments una targeta moneder amb l’import corresponent als dies que els centres estaran tancats; i que els infants més vulnerables, que estan identificats i seguits des de Serveis Socials, tindran l’àpat garantit al domicili mentre duri el tancament de les escoles".

Des del CCAU se subratlla que "no s’ha abandonat cap família ni s’ha retirat cap ajuda a ningú" i que "ser capaç de fer afirmacions com les que ha fet Compromís en aquest tema només pot respondre a la mala fe, a la irresponsabilitat i a una voluntat evident de sembrar l’ombra del dubte malintencionat sobre les actuacions que s’estan fent des dels ajuntaments i de l'ens comarcal". També s'apunta al fet que "en una situació d’extrema emergència sanitària com l’actual, els alcaldes treballem plegats, compartim informacions, vetllem perquè als nostres municipis no quedi ningú desatès, i comptem amb l’extraordinària feina del CAPAU i de tots els departaments el Consell Comarcal per afrontar les nostres responsabilitats amb les millors garanties possibles".

Els batlles de la comarca i l'equip de govern deixen clar que "en moments d’alta tensió quan es veu com són realment les persones. Aprofitar un moment crític per interessos partidistes, com ha fet Compromís, és d’una baixesa política, però també moral i ètica, imperdonable". El document que s'ha fet arribar als mitjans de comunicació el subscriuen tots els alcaldes i alcaldesses de l'Alt Urgell amb l'única excepció del municipi de Cava, governat per la CUP.

Mostrar formulari de contacte