Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Malestar de la Penya Barcelonista Urgellenca per la renúncia a la Trobada Mundial de Penyes

Malestar de la Penya Barcelonista Urgellenca per la renúncia a la Trobada Mundial de Penyes

Pere Mentruit creu que el consistori no ha donat suport a dues propostes de l’entitat L'Ajuntament de la Seu defensa la seva implicació en ambdós projectes
Pere Mentruit, amb el president del Barça, Joan Laporta
29/12/2009 11:51

El president de la Penya Barcelonista Urgellenca, Pere Mentruit, ha expressat aquest dilluns en el torn de paraula del plenari municipal el seu malestar pel que creu “una falta d’implicació de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell en dos projectes de l’entitat”. Concretament, Mentruit lamentava ahir que la ciutat hagués de renunciar a l’organització de la trobada Mundial de Penyes Barcelonistes i a un seguit de xerrades de salut de l’exfutbolista Julio Alberto “en no trobar un suport real a ambdues iniciatives”.

Les queixes de Mentruit van sorprendre l’equip de govern, que va desmentir el seu punt de vista. L’alcalde de la Seu, Albert Batalla, va deixar clar que el paper del consistori “ha estat en tot moment l’adient”.

Batalla va especificar que en el cas de la Trobada Mundial estava clar el suport incondicional de l'Ajuntament, "tot i que l’organització s’entenia que l’assumia la mateixa Penya Barcelonista Urgellenca”. El batlle urgellenc també va puntualitzar que “dur a terme un esdeveniment d’aquest tipus, tot i que té moltes contrapartides, també suposa un alt cost i calia estudiar-s'ho bé”. “Però no es pot negar que nosaltres hem fet els nostres passos i que ha mancat insistència de la Penya”, afirmava.

Pel que fa a les xerrades de salut de l’exfutbolista Julio Alberto, la regidora de Joventut i Infància, Mireia Pellicer, va manifestar el seu interès en la proposta, per a la qual ja s’ha pressupostat diners per l’any que ve. Pellicer afirmava ahir que des de la Penya s’havia acceptat que s’havia obert la possibilitat de realitzar les conferències fora de l’exercici pressupostari actual.

Trobada Mundial de Penyes


Recordem que la Penya Barcelonista Urgellenca va notificar el passat mes d’agost que retirava la candidatura que havia anunciat per acollir la XXXIII Trobada Mundial de Penyes Barcelonistes per a l’any que ve.

La documentació per aspirar a aquest esdeveniment s'havia de presentar com a molt tard el 31 d'octubre. L'associació urgellenca justificava la renúncia perquè considerava que no tenien temps de presentar una proposta sòlida, “que comptés amb el recolzament de les institucions, empreses i entitats locals”. L'entitat barcelonista volia fer coincidir la trobada de l'any vinent amb les celebracions pel Mil.lenari de Sant Ermengol.

Permisos d’obra

En un altre ordre de coses, Mentruit va demanar ahir a l’Ajuntament “més diligència en la gestió dels permisos d’obra en un moment de greu crisi econòmica”. El consistori urgellenc va manifestar la voluntat de resoldre dos projectes aturats de l’empresa que dirigeix, tot i que el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Jesús Fierro, va subratllar que “només es donarà el vistiplau a aquests treballs si hi ha el consentiment dels tècnics municipals”.

Mostrar formulari de contacte