Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Manifestació a la Seu amb motiu del Primer de Maig

Manifestació a la Seu amb motiu del Primer de Maig

Una trentena de persones s'han mobilitzat aquest diumenge sota el lema "La Unió Europea ens condemna a la precarietat". L'acte s'ha fet coincidir amb una nova concentració de la Plataforma alturgellenca de suport als Refugiats
Manifestació a la Seu amb motiu del Primer de Maig
02/05/2016 12:34

Una trentena de persones s'han manifestat aquest Primer de Maig a la Seu d'Urgell sota el lema "La Unió Europea ens condemna a la precarietat". La mobilització, organitzada per l'Esquerra Independentista, va comptar amb la lectura d'un manifest en què es va qüestionar el paper de la Unió Europea, "com a institució dissenyada per aplicar els plans del gran capital europeu per explotar les classes populars sense importar-li el més mínim els drets humans", amb clara referència a la situació dels refugiats.

Pau Lozano, portaveu del col.lectiu, va destacar la importància de lluitar "contra l'explotació i el capitalisme" i reivindicar la classe treballadora. Així mateix, va instar a aturar la negociació del Tractat Transatlàntic de Lliure comerç, "perquè suposarà l'aniquilació dels drets socials i la sobirania dels estats, a favor de les multinacionals".

La manifestació del dia 1 de maig es va fer coincidir amb la concentració organitzada per la Plataforma de Suport a les Refugiades, que va tornar a dur a terme aquest diumenge un nou tall de carretera a l'N-145.

Manifest de l'1 de maig de l'Esquerra Independentista

Aquest 1r de maig, diada internacional de la classe treballadora, des de l'Esquerra Independentista ens veiem obligades a assenyalar a la Unió Europea i la lògica capitalista-patriarcal que regeix la seua acció, com a culpables del que s'ha mal anomenat "crisi de les refugiades". Lluny de trobar-nos enfront del que alguns consideren una qüestió transitòria que depèn d'una bona gestió per part dels seus estats membre, nosaltres sabem que precisament és ara quan s'està manifestant el veritable rostre d'aquesta estructura imperialista.

S'evidencia així que aquella visió de la UE com a agent democratitzador i pacificador a Europa i al món no és més que una fal•làcia, ideologia al servei del capital. Enfront de tal visió, el conjunt del nostre moviment defensem que la principal funció de la UE és garantir l'acumulació de capital de les burgesies europees i fer-les més competitives dins una lògica global dominada per un capitalisme salvatge. És únicament des d'aquesta interpretació que podrem entendre la negociació i aplicació del tractat UE-Turquia que impedeix la lliure circulació de persones, aixecant barreres i fronteres racistes contra qui pateixen una guerra creada per l'imperialisme ianqui-europeu, així com contra les qui pateixen la misèria econòmica i social derivada dels plans d'ajust estructural imposats també per l'imperialisme atlantista. I és també des d'aquesta mateixa interpretació que sabem que ja existeix una eixida planificada a l'actual crisi estructural del capitalisme. Una eixida que a costa de l'augment de l'explotació a la classe treballadora internacional permetria a les grans burgesies seguir acumulant capital. Es diu reformes laborals i pacte de la competitivitat, mitjançant les quals s'eliminen les poques garanties de defensa dels drets laborals amb què comptàvem la classe treballadora per pal·liar l'explotació en el treball assalariat. Es diu euro i dictadura del deute que imposa als governs titelles dels diferents estats d'Europa les condicions d'austericidi social per poder fer front al seu pagament. S'anomena també TTIP, TISA i qualsevol tractat que en definitiva perseguisca desposseir al màxim la classe treballadora, eliminar o privatitzar els pocs serveis públics dels quals encara gaudim, reduir salaris, aprofundir en reformes laborals encara més agressives. Tot pel pagament d'un deute il·legítim que les classes populars no hem generat i per ampliar els guanys de les grans corporacions multinacionals.

Les afectades com sempre som les mateixes, la classe treballadora. Les 880.000 joves a l'atur als Països Catalans. Les migrades, les expulsades de la seua terra per les guerres imperialistes i posteriorment retornades a la mateixa per l'aplicació de lleis racistes o que, en els millors dels casos, sobreviuen en condicions de vida pèssimes a camps de refugiades. I les dones, les doblement explotades, les que cobren menys i treballen més, les invisibilitzades per un patriarcat que les obliga a assumir a la llar tots aquells serveis que el capitalisme privatitza.

No es tracta per tant de pensar quants noms i cognoms apareixen als papers de Panamà, això no converteix a la resta dels oligarques europeus que acumulen tota la riquesa i les propietats en menys explotadors. No és tampoc una qüestió de corrupció de les institucions, perquè mentre que aquestes formen part del sistema capitalista patriarcal seran inherentment corruptes i estaran al servei de les classes dominants. Es tracta de plantejar una alternativa real a l'Europa del capital i la seva estructura institucional, la Unió Europea, i aquesta és la màxima aspiració de l'Esquerra Independentista, la de construir un país internacionalista d'acollida en el marc d'una Mediterrània dels pobles. La d'eliminar qualsevol tipus d'explotació i alçar una societat sense classes ni patriarcat, en un món sense guerres. Perquè la Unió Europea ens condemna a la precarietat!

SOM CLASSE TREBALLADORA, SOM PAÏSOS CATALANS!

Mostrar formulari de contacte