Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mans Unides de la Seu treballa en un projecte d'ajut a Kènia

Mans Unides de la Seu treballa en un projecte d'ajut a Kènia

L'entitat urgellenca vol recaptar diners per invertir en formació, eines agrícoles, bestiar, llavors i tancs d'aigua al districte de Kamara Aquest divendres s'organitza el Dia del Dejuni voluntari i pròximament es farà el Sopar de la Fam i la Venda de Flors
Mans Unides
08/02/2012 12:21

L'equip de Mans Unides Parroquial de la Seu d'Urgell ha presentat aquest dimecres en una entrevista a RàdioSeu el nou projecte de solidaritat en què treballarà durant aquest any. L'objectiu de l'ONG catòlica és aconseguir diners per invertir en formació, eines agrícoles, bestiar, llavors i tancs d'aigua al districte de Kamara, a Kènia.

Segons ha explicat una de les seves responsables, Carme Cerqueda, l'objectiu final és "contribuir al desenvolupament sociocultural de la regió", amb el suport d'un coordinador local, mossèn Josephat Mbui. Cerqueda remarca que el fet de comptar amb gent al territori per dur a terme el programa és "una garantia".

L'import total de la iniciativa solidària ascendeix a 54.146 euros. "Aquests diners faran possible l'ajut a 274 famílies desplaçades a les quals han arrassat les terres i tenen gravíssims problemes d'alimentació i salut", assenyala la representant de l'entitat solidària. Inicialment, de la inversió també se'n beneficiaran 80 famílies del sud de la regió de Kamara.

Kènia, un país ubicat a la banya d'Àfrica, és una zona molt conflictiva i amb moltes mancances. Cerqueda remarca que, per exemple, dones i nens han de fer grans caminades a la recerca d'aigua. És per això que el projecte promourà, "no només la formació agrícola, sinó també la construcció de 26 tancs d'aigua amb plataforma de ciment, al costat de les terres de cultiu i per a ús domèstic".

Recaptació

La recaptació dels diners destinats a Kènia es farà a través de diverses iniciatives, com el Dia de Dejuni voluntari, aquest divendres, dia 10. S'ha obert un compte a Caixa Penedès per participar en la campanya, que es perllongarà durant tot l'any. També s'organitzarà el 21 de març el tradicional Sopar de la Fam. A més, el segon diumenge de maig es durà a terme la venda de flors al Passeig Joan Brudieu de la Seu.

La tasca de Mans Unides és possible a la Seu gràcies a noms com el de Maria Àngels Galindo, Assumpció Roca, Cecília Pascuet, Maria Rebés, Antònia Bernaus, entre d'altres. En aquest sentit, l'entitat és oberta a tothom, i hi ha noves incorporacions, com la de M. Carmen Ruiz.

"No sempre és ben compresa la tasca que fem, ja que s'envien diners lluny, però creiem que cal ajudar a pal.liar la injustícia al món, més enllà de la crisi local, que ja cobreixen altres associacions", comenta Cerqueda. 

La campanya de Mans Unides del 2011 va tenir una resposta molt positiva i va recollir a la Diòcesi d'Urgell 184.065 euros.

Mostrar formulari de contacte