Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mans Unides inicia una nova campanya anual de lluita contra la fam

Mans Unides inicia una nova campanya anual de lluita contra la fam

Enguany es treballarà en la formació d'educadors i líders comunitaris al centre de Guatemala Al 2014 l'entitat urgellenca ha contribuït a projectes de formació a Madagascar i Haití

Mans Unides - Logo
Mans Unides - Logo
05/02/2015 11:35

Mans Unides de la Parròquia de Sant Ot inicia una nova campanya de lluita contra la fam i la pobresa. Enguany, l'entitat urgellenca treballarà en el finançament d'un projecte de formació i desenvolupament d'educadors i líders comunitaris a Cubuco-Purul·la, una comunitat camperola del centre i nord de Guatemala.

El projecte que assumeix enguany Mans Unides a la Seu té un import d'uns 40.000 euros. La primera activitat en què s'hi podrà col·laborar és el recapte que es farà en la missa d'aquest diumenge a la Catedral.

Carme Cerqueda, membre de l'organització solidària, ha explicat que l'indret escollit pateix uns índexs de pobresa de prop del 80% dels habitants, dels quals un 38% viuen en extrema pobresa. L'objectiu és fomentar el treball comunitari en un entorn molt desestructurat també per la violència i la repressió contra els més febles.

Mans Unides també ha fet balanç del projecte dels darrers dotze mesos, en què s'ha ajudat a la construcció d'una escola de formació per a discapacitats físics a Madagascar, per un import de 14.600 euros, que ha aportat una família conscienciada amb la pobresa al tercer món. També s'ha contribuït a l'ampliació d'un col·legi a Haití, amb 7.000 euros recaptats en el marc de les misses, el Sopar de la Fam, la Quaresma i la venda de flors al Passeig. Unes activitats que es repeteixen enguany.

Sobre aquestes xifres, Carme Cerqueda ha destacat la transparència de totes les campanyes de Mans Unides, en què es publica detalladament els diners recaptats i els actes en què s'han obtingut i se supervisa l'acompliment dels objectius. L'entitat defensa que aquesta tasca es complementa perfectament amb la que porta a terme Càritas a escala local per ajudar les persones en situació vulnerable a la Seu.

Mostrar formulari de contacte