Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mans Unides inicia una nova campanya solidària contra la fam

Mans Unides inicia una nova campanya solidària contra la fam

La delegació urgellenca participarà enguany en un projecte per crear una granja a la República Democràtica del Congo. L'entitat organitza activitats com ara el Sopar de la Fam, el 16 de març
Campanya de Mans Unides contra la fam
17/02/2016 12:15

Mans Unides de la Parròquia de Sant Ot participarà novament enguany en una campanya contra la fam al món. L'entitat urgellenca ha començat les activitats per recollir fons per al projecte en el qual han escollit col·laborar, que és la creació d'una granja model a la Diòcesi de Kisantu, a Inkisi-Luangu (República Democràtica del Congo).

L'objectiu específic d'aquesta nova col·laboració és la formació de 50 homes i dones perquè desenvolupin ells mateixos el projecte. Així, es vol ajudar a condicionar terres, facilitar les eines, llavors i arbres fruiters per tal de garantir aliments per a 400 famílies i obtenir-ne beneficis. També es busca la millora de la sanitat maternoinfantil i facilitar l'escolalització dels infants de la zona. La coordinadora del pla és la germana Suzanne Beauregard i el pressupost que es vol assolir és de 30.153 euros.

Un altre projecte en què es preveu col·laborar enguany des de la Seu és el de formació de dones als suburbis de Tetuán (Marroc). L'objectiu és que es puguin alfabetitzar i alhora es formin en manualitats per tal de poder obtenir recursos per a les seves famílies, tenir més autonomia i donar més valor al paper de la dona, en un entorn en el qual habitualment són relegades a l'àmbit domèstic.

La responsable de Mans Unides a la Seu, Carme Cerqueda, ha fet una crida a la col·laboració des de l'Alt Urgell i ha posat l'accent en el fet que les campanyes que duen a terme estan marcades per la transparència i perquè expliquen molt clarament a què destinen els diners, sempre amb l'objectiu d'ajudar en zones amb dificultats per cobrir necessitats bàsiques com ara l'alimentació, la higiene i l'accés a l'aigua.

Les activitats programades ja van començar aquest cap de setmana passat, amb el dejuni voluntari i una col·lecta a les misses. La propera proposta serà el ja tradicional Sopar de la Fam, que enguany es farà el 16 de març al Centre Cívic El Passeig, amb la presència de la delegada diocesana de Mans Unides. Més endavant, el dia 8 de maig, es farà una venda de flors al passeig Joan Brudieu. Durant tot l'any també es podrà fer donatius a la parròquia o a través de les voluntàries de l'entitat.

Balanç del 2015

Pel que fa a l'activitat del 2015, Mans Unides ha detallat que des de la Seu es va recollir 8.500 euros per al projecte de formació d'educadors indígenes per dinamitzar una comunitat de 288 persones de la zona de Cabulco-Purula, a Guatemala. En total, a la diòcesi s'ha recollit 40.747 euros per fer possible el projecte. Des de l'associació s'ha agraït la col·laboració dels urgellencs i urgellenques en les activitats que es van dur a terme, com també el suport dels alumnes de La Salle i del Rotary Club. També hi van col·laborar empreses locals com ara Embotits Obach, Cadí SCLL, Forn Sansa, PlusFresc i el Bar Plana, a més a més de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell.

D'altra banda, també s'ha agraït l'aportació particular feta per part d'una família, que ha permès l'arranjament d'una escola a Khunti, al nord de l'Índia, per valor de 26.263 euros.

Mostrar formulari de contacte