Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Marató de presentacions a la Festa del Llibre Pirinenc

Marató de presentacions a la Festa del Llibre Pirinenc

S'hi ha parlat de temàtiques com ara la història, la llengua, remeis populars, poesia, viatges i novel.la Entre els autors convidats hi havia Albert Villaró, Claude Benet, Manel Figuera, Josep Espunyes, Núria Garcia Quera i Vicenç Llorca
Festa del Llibre Pirinenc 2011 - Presentacions
04/09/2011 16:06

La Festa i Fira del Llibre Pirinenc ha ofert aquest cap de setmana un ampli ventall de presentacions de novetats literàries del Pirineu. Al llarg de tot dissabte, la trobada ha acollit una vintena d'autors que han donat a conèixer les seves obres en diversos apartats temàtics.

En el capítol de descoberta del passat, Claude Benet va parlar de la situació d'Andorra en temps de guerres amb 'Guies, fugitius i espies', Jordi Cardona va recordar l'horror del camp de treball d'Ogern amb 'Camí de l'infern', Josep M.Nogués va donar a conèixer la recerca feta a Sant Serni de Tavèrnoles, i Lluís Obiols va presentar el primer exemplar de la revista 'Interpontes' d'estudis de l'Alt Urgell.

Tot seguit, Mia Botey i Rafael López Monné i Montse Subirana van parlar de la descoberta del territori amb les respectives obres 'Petita flora de Cerdanya i del Parc Cadí-Moixeró' i 'A peu per camins de càtars al Pirineu català'. Quan al patrimoni immaterial, Jacint Altimiras i Eva Casassas van recuperar els remeis tradicionals de les Valls d'Aguilar, Alfons Brosel va explicar les seves entrevistes a personatges singulars de la Cerdanya, Josep Espunyes i Manel Figuera van detallar les seves recerques de mots de l'Alt Urgell i Cerdanya, i Jordi Solé Camardons va reivindicar la necessitat de la independència per frenar l'agonia de la llengua catalana.

Poesia i narrativa

Ja a la tarda, Carme Espluga, Manel Gibert i Philippe Lavaill van presentar les novetats en poesia. Quant a la narrativa, Núria Garcia Quera va reviure les seves experiències a Mali i la lluita personal contra la malària amb 'A dalt de la duna roja', que es presentarà el dia 16 a la Seu; i Carolina Botella va exposar el llibre pòstum de la seva mare Pepa Giménez, 'La soledad encontrada'.  Vicenç Llorca, Iñaki Rubio i Montse Subirana van parlar de les novel.les 'Tot el soroll del món', 'Trencadís' i 'Lapònia'; i Albert Villaró va recuperar 'La primera pràctica'.

Paral.lelament, s'han llegit els contes infantils locals a la Sala de les Homilies, on també es va inaugurar una exposició de l'artista Carme Invernón.

Mostrar formulari de contacte