Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Marta Bertran guanya el Premi Dona TIC 2021 a la millor estudiant universitària en noves tecnologies

Marta Bertran guanya el Premi Dona TIC 2021 a la millor estudiant universitària en noves tecnologies

La jove urgellenca és graduada en Enginyeria Telemàtica i actualment estudia el doble grau de màster d'EIT Digital en Cloud i d'Infraestructures de Xarxa. Els guardons, concedits pel Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat, s'han lliurat aquest dimecres
Marta Bertran rep el Premi Dona TIC 2021 a la millor estudiant universitària (@ticcatalunya)
14/10/2021 12:30

La urgellenca Marta Bertran Ferrer  ha estat distingida amb el Premi Dona TIC 2021 a la millor estudiant universitària en l'àmbit de les noves tecnologies. Els guardons, impulsats pel Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori, s'han lliurat aquest dimecres a Barcelona, en un acte presidit pel vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró.

Marta Bertran és graduada en Enginyeria Telemàtica per La Salle-URL, un grau que va finalitzar l'any 2019 amb la millor nota de la seva promoció (9,67/10). Actualment estudia el doble grau de màster d'EIT Digital en Cloud i d'Infraestructures de Xarxa amb menció en Innovació, a la Universitat d'Aalto (Hèlsinki) i al Royal Institute of Technology d'Estocolm. La jove de la Seu d'Urgell ja treballa en el projecte final de màster com a estudiant tècnica al Centre Europeu per a Recerca Nuclear (CERN), on està desenvolupant la incorporació de supercomputadors en el conjunt de recursos que constitueixen la seva xarxa (Grid).

Bertran també ha exercit com a enginyera de recerca al Barcelona Supercomputing Center i ha estat igualment assistent en projectes de recerca a la Universitat La Salle URL. Prèviament, en la seva etapa de Batxillerat, va rebre la distinció que es concedeix als alumnes amb una nota superior a 9 a les Proves d'Accés a la Universitat (PAU).

En el mateix àmbit de premis a estudiants, el guardó de la categoria d'FP ha estat per a Sara Puig, graduada del Cicle Formatiu Superior en desenvolupament d’aplicacions multiplataforma i del Cicle Formatiu de Grau Superior de desenvolupament d’aplicacions web.

Els Premis Dona TIC 2021 han concedit un total de vuit guardons, d'entre les 80 candidatures que s'hi havien presentat. El premi a la Millor Emprenedora ha estat per a Cristina Corchero, doctora en Estadística i Investigació Operativa, fundadora de l'empresa Bamboo Energy i líder d’un grup de recerca en l’aplicació de la intel·ligència artificial en l’energia. Com a Millor Empresària s'ha escollit María Jesús Salido, enginyera en Sistemes de la Informació. Fundadora i CEO de SocialDiabetes, una Startup nascuda a Barcelona de l’àmbit de Digital Health. El guardó a la Millor Professional l'ha obtingut Anna Benavent, enginyera superior de Telecomunicacions i CIO de l’Hospital Parc Taulí de Sabadell, des d’on ha desenvolupat un projecte per transformar i millorar el sistema de salut.

En l'àmbit acadèmic, el premi a la Millor Investigadora se l'ha endut Alicia Fornés, doctora en Informàtica que ha liderat força projectes nacionals i internacionals per millorar el reconeixement automàtic de manuscrits textuals i gràfics. El de Millor Divulgadora correspon a Maria José Lodeiros, llicenciada en Matemàtiques amb més de 20 anys treballant en el món de les TIC, 17 dels quals en una consultoria. I el de Revelació s'ha concedit a Isabel García Baños, graduada en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica i Màster europeu en Enginyeria de Sistemes Informàtics Incrustats.