Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Martí Riera i Alidé Sans, candidats d'ERC al Senat i al Congrés per l'Alt Pirineu i Aran a les eleccions del 23-J

Martí Riera i Alidé Sans, candidats d'ERC al Senat i al Congrés per l'Alt Pirineu i Aran a les eleccions del 23-J

La llista definitiva de circumscripció electoral de Lleida també inclourà Carme Lostao, Sergi Parramon i Miquel López. La proposta serà ratificada aquest divendres pel Consell Nacional de la formació republicana

13/06/2023 14:45

Alidé Sans, que aquesta setmana esdevindrà la nova alcaldessa de Bausen, serà la principal representant de l’Alt Pirineu i Aran per formar part de la llista d'aquest partit per la demarcació de Lleida a les eleccions al Congrés espanyol, previstes pel 23 de juliol vinent. De la seva part, el reelegit alcalde de Coll de Nargó i actual president en funcions del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Martí Riera, és el candidat que la delegació pirinenca ha plantejat per encapçalar la llista al Senat. Ara resta definir quin lloc ocuparan en aquestes candidatures.

La tria s'ha fet de manera assembleària, tal com disposa el Reglament de la formació, en un Congrés Regional que ha comptat "amb una nombrosa participació de la militància" de les comarques de l’Alt Urgell, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alta Ribagorça i l'Aran) i que s’ha dut a terme en format telemàtic.

Alidé Sans, que actualment treballa com a gerent de l’Acadèmia Aranesa dera Lengua Occitana, ha manifestat que amb aquesta implicació en la nova campanya electoral vol parlar dels "reptes molt similars" que afronten els habitants de les diferents valls de l'Alt Pirineu i Aran, que creu que són "la dificultat d’accés a l’habitatge, la manca de feines qualificades i estables, l'escassa oferta formativa, la dificultat de transport entre pobles i valls, el despoblament i el creixement urbanístic insostenible, entre d'altres". Sans opina que "és molt important unir forces i, per tot plegat, cal tenir veu a la capital espanyola, perquè s'hi prenen decisions que afecten directament els nostres territoris i no podem deixar en mans alienes el nostre futur".

De la seva banda, Martí Riera ha afirmat que vol aportar "l’experiència adquirida els darrers anys al capdavant de l’Ajuntament de Coll de Nargó i al Consell Comarcal de l’Alt Urgell", que li ha permès, assegura, "conèixer perfectament les problemàtiques i singularitats dels municipis de l’Alt Pirineu i Aran". Riera aspira a ser "la veu de les comarques de la vegueria de l'Alt Pirineu a la cambra territorial del Senat".

Els altres candidats que la Federació Regional de l’Alt Pirineu i Aran ha proposat per formar part de la llista també són de l'Alt Urgell: la fins ara alcaldessa d'Oliana, Carme Lostao, i Sergi Parramon, actual vicepresident en funcions del Consell Comarcal de l’Alt Urgell i portaveu d'ERC a l'Ajuntament d'Organyà. Pel que fa al Congrés, a banda d'Alidé Sans, també representaraà el Pirineu a les llistes Miquel López, que aquesta setmana esdevindrà amb tota probabilitat l'alcalde de Castell de Mur.

  • Martí Riera, candidat al Senat d'ERC per l'Alt Pirineu i Aran (Foto: ERC)
    Martí Riera, candidat al Senat d'ERC per l'Alt Pirineu i Aran (Foto: ERC)
  • Alidé Sans, candidata d'ERC al Congrés per l'Alt Pirineu i Aran (Foto: ERC)
    Alidé Sans, candidata d'ERC al Congrés per l'Alt Pirineu i Aran (Foto: ERC)

Mostrar formulari de contacte