Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Marxa pels carrers de la Seu en el marc de la vaga d'estudiants

Marxa pels carrers de la Seu en el marc de la vaga d'estudiants

Els alumnes han mostrat novament el rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra l'1-O. El Departament d'Educació xifra el seguiment a la demarcació de Lleida al voltant del 30%. A les Terres de l'Ebre ha arribat al 75%
Marxa pels carrers de la Seu en el marc de la vaga d'estudiants
17/10/2019 12:55

Estudiants de secundària i batxillerat de la Seu d'Urgell han dut a terme una manifestació pel centre de la Seu d'Urgell en el marc de la vaga convocada aquest dijous pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, com a mostra de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra líders polítics i socials catalans.

Els joves han passat per diversos vials cèntrics de la ciutat com ara el carrer Major i el passeig Joan Brudieu fins arribar a l'Institut Joan Brudieu, on al migdia han dut a terme una asseguda al costat del centre educatiu, al carrer Iglesias Navarri, tal com ja havien fet 48 hores abans.

El manifest que han llegit els alumnes denuncia que la sentència "no és només contra 9 persones individuals, sinó contra tot un poble que va decidir exercir el dret a l'autodeterminació l'1 d'octubre del 2017, quan vam desafiar el règim del 78, i també amb la vaga general posterior" en la qual, asseguren, es va "demostrar una capacitat de mobilització sense precedents i un poder popular capaç d'aturar-ho tot". El text adverteix del "clima de repressió a l'alça" per part del que qualifiquen com "forces d'ocupació, que els darrers dies han augmentat la seva presència". Des de l'organització també s'ha animat a respondre amb "desobediència" i a participar en les diferents convocatòries previstes per aquest dijous i divendres, en el marc de la convocatòria d'una vaga general.

El Departament d'Educació de la Generalitat ha xifrat aquest migdia en prop d'un 30% el seguiment de la vaga d'estudiants a la demarcació de Lleida, segons les dades que han facilitat els centres educatius. Des de la conselleria afirmen que ha estat semblant en territoris com ara el Camp de Tarragona (26%) i la comarca del Baix Llobregat (28%), mentre que s'ha quedat més per sota a les altres comarques de l'àrea de Barcelona, amb xifres d'entre el 9% i el 20%. A les comarques de Girona ha estat de prop del 14%.

En canvi, el seguiment sí que ha estat massiu a les Terres de l'Ebre, on s'hi han sumat més del 75% d'estudiants segons les dades del mateix Govern, que engloben totes les classes de tercer i quart d'ESO, de primer i segon de Batxillerat i de Cicles Formatius de graus mitjà i superior.

Mostrar formulari de contacte