Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mas defensa que la Generalitat hagi rescatat les estacions d'esquí del Pirineu amb risc de fallida

Mas defensa que la Generalitat hagi rescatat les estacions d'esquí del Pirineu amb risc de fallida

El president s'emporta del Pallars les reivindicacions dels bombers voluntaris i dels ramaders
13/02/2015 20:06

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha defensat aquest divendres que l'Executiu rescati les estacions d'esquí del Pirineu amb risc de fallida "per la seva importància social i econòmica". El cap de l'executiu català ha sentenciat que "tenir funcionant aquests complexos vol dir facilitar a la gent que es pugui quedar al territori". Per Mas, les estacions són "com els grans pulmons del Pirineu".

El president, de visita al Pallars, ha inaugurat les obres de l'escola de Sort, on ha felicitat al professorat pels seus bons resultats acadèmics. Bombers voluntaris i ramaders han aprofitat la visita del president per fer-li arribar les seves reivindicacions. En el cas dels Bombers, Artur Mas s'ha compromès a traslladar-les al conseller d'Interior i a intentar buscar una solució. Els bombers li han fet veure la importància dels parcs voluntaris en zones com el Pirineu.

Augment d'entre 5 i 6 punts de l'èxit escolar

Posteriorment, el president de la Generalitat s'ha desplaçat a l'escola Àngel Serafí Casanovas, on ha inaugurat les obres d'ampliació del centre. Mas ha remarcat que malgrat disposar d'un 20% menys de recursos econòmics, ''en lloc de quedar-nos aturats des del punt de vista del rendiment del sistema educatiu, en els darrers quatre anys s'ha augmentat en 5-6 punts l'èxit escolar, fins al 85%, i s'ha reduït en 7-8 punts l'abandonament escolar prematur, que vol dir que el 78% dels alumnes que acaben l'ESO continuen estudiant, ja sigui FP o Batxillerat''.

El president també ha destacat que el Govern està intentant ''prioritzar en tot moment les inversions en l'àmbit de l'ensenyament'' i ha fet notar que aquest esforç pressupostari també ha permès que ''aquest curs s'hagi refet, d'una forma significativa, la plantilla de mestres i professors que havíem tingut abans de patir aquesta gran escassetat de recursos públics''.

L'escola estava de carnestoltes i el president, de manera molt distesa, ha intercanviat paraules amb molts nens que anaven disfressats. En les converses amb els nens, s'han produït anècdotes divertides com quan ha preguntat a un nen de què anava disfressat. El nen ha dit ''de pirata'' i el president ha contestat: ''jo en conec molts de pirates''.

Al patí de l'escola els alumnes ballaven La Passa, dansa que l'esbart dansaire de la localitat, treballa per recuperar. El president ha pogut conèixer de primera mà com és aquest ball.

Retorn a la societat

Segons informa l'ACN, el director de l'escola, Josep Quero, ha defensat les obres i ha dit que ''millores en infraestructures com les escoles és una inversió que té retorn a la societat'' i ha afegit que ''en llocs allunyats de la metròpolis encara més''. Quero ha dit que ''quan els nens treballen en espais adequats, treballen molt més a gust''.

El president ha assegurat ''sé que l'escola de Sort és una molt bona escola'' i ha afegit que ''ho demostren els resultats acadèmics del centre'', per sobre de la mitja de tot Catalunya. Mas ha destacat l'aposta per una tercera llengua que fa el centre i ha dit que ''és el camí que ha de fer el nostre país''. Artur Mas ha afegit que es pot fer servir l'escola de Sort com a referent de com ha de funcionar una escola al segle XXI.

Així mateix, ha dit que ''en aquest moment, al 51% de les escoles de Catalunya ja s'imparteix, com a mínim, una assignatura que no sigui ni en català ni en castellà, i aquest és el salt que ha de fer el nostre país des del punt de vista de la seva obertura cap a l'exterior''.

Inauguració de l'equipament cultural Molí fariner de Bellera

De la inauguració de l'escola de Sort, el president, ha passat a la inauguració del Molí de Bellera a Rialp. Un espai museístic i sala polivalent. Mas ha destacat que s'han de fer grans inversions al país però que no s'han de deixar fer aquestes petites obres que signifiquen molt pels petits pobles.

El president ha destacat el corrent solidari de la gent en moments complicats i ha felicitat, de manera especial, als dos germans de Rialp, que han fet una donació de 700.000 euros per construir 10 pisos tutelats a la localitat. L'alcalde de Rialp, Gerard Sabarich, ha aprofitat per demanar suport a la Generalitat per gestionar el projecte.

Artur Mas ha afegit que ha tingut oportunitat de parlar amb representants del sector ramader i conèixer les seves problemàtiques. Mas ha dit que en les visites al territori ''poses cara a la gent que té problemes''.

Mostrar formulari de contacte