Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Medi Ambient agrupa ramats d'ovelles i cabres per evitar els atacs de l'ós bru

Medi Ambient agrupa ramats d'ovelles i cabres per evitar els atacs de l'ós bru

30/06/2010 16:51

Aquest dijous, uns 4.500 caps de bestiar, entre ovelles i cabres, s’agruparan al municipi de Llessui, per pujar a les pastures d’estiu. Aquests ramats es vigilen per protegir-los mentre es troben a la muntanya, en zones de presència d’ós bru, seguint el programa que té en marxa el Departament de Medi Ambient per protegir els ramats de possibles atacs.

Durant l’any 2009 es va donar suport a 34.415 ovelles i cabres, sense incloure la Vall d’Aran. En els darrers 4 anys, gràcies a aquest programa, Medi Ambient assegura que s’han eradicat pràcticament els atacs de l’ós bru als ramats. A la trobada hi seran presents tècnics de la Direcció General de Medi Natural, el president amb la Federació d’Oví i Cabrum de Catalunya (FECOC), Francesc Batalla, i propietaris dels ramats reagrupats.

Aquest programa, en què també hi col·laboren el Conselh Generau d’Aran en territori Aranès, i el Ministeri de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, fa quatre anys que funciona, i està demostrant ser molt eficaç en la prevenció dels atacs. El 2009 no es va produir cap atac als ramats agrupats i vigilats, si bé hi va haver 10 morts d'animals.

Mostrar formulari de contacte