Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Medi Ambient enllesteix el pla de protecció del medi al Cadí-Moixeró

Medi Ambient enllesteix el pla de protecció del medi al Cadí-Moixeró

El projecte vol reforçar la conservació de la flora i la fauna i la diversitat del paisatge També contempla fomentar un desenvolupament sostenible per als habitants de la zona
El Cadí
29/07/2010 17:25

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat la resolució sobre el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge per al Parc Natural Cadí-Moixeró. Amb la publicació de la Resolució, el Departament de Medi Ambient obre el període d’informació pública, amb una durada de dos mesos, per formular al·legacions, suggeriments i observacions.

El Pla es pot consultar a la seu de la Direcció General del Medi Natural i als Serveis Territorials de Girona, Barcelona i Lleida, així com a la pàgina web del Departament. Igualment, s’obre el període d’audiència als ens locals amb territoris inclosos en l’àmbit del Pla. En finalitzar aquest període d’exposició pública, es valoraran les al·legacions rebudes i els canvis que s’hagin acceptat s’inclouran en un text refós. Posteriorment, continuarà la seva tramitació amb l’aprovació provisional i després amb l’aprovació definitiva.

En concret, el Pla especial posa en relleu la conservació dels elements naturals més excepcionals, com són els aspectes geològics, de fauna i de flora. També posa èmfasi a promoure el benestar de la població local dels municipis que integren el Parc Natural mitjançant el suport tècnic i administratiu, la dinamització econòmica i la preservació dels valors històrics i culturals.

D’entre els objectius més específics, en destaquen conservar i potenciar la flora i la fauna, augmentar el grau de maduresa dels ecosistemes forestals, recuperar les comunitats forestals primàries i les espècies de fauna extingides o en recessió; mantenir el paisatge obert de prats i preservar i restituir la morfologia, fisonomia i qualitat visual del paisatge.

També es vol evitar la uniformitat dels boscos, els processos d'erosió, l’alteració de les comunitats vegetals i l'impacte sobre el sistema hidrològic;

Finalment, es pretén racionalitzar i millorar la xarxa d’equipaments, la distribució de visitants, el coneixement sobre els valors del Parc, el patrimoni cultural i l’activitat socioeconòmica tradicional, perquè pugui desenvolupar-se de manera sostenible.

S’han definit 5 línies d’acció i 18 actuacions programades temporalment en 2 quadriennis, i se n’ha pressupostat la inversió.

Mostrar formulari de contacte