Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Medi Ambient explicita el seu suport al refugi d'animals de Benavarre

Medi Ambient explicita el seu suport al refugi d'animals de Benavarre

La Generalitat afirma que ha atorgat al Consorci Augema quasi el 100 per cent de la subvenció sol.licitada El president del Consell Comarcal, Jesús Fierro, va titllar els ajuts ‘d’insuficients’

Refugi d'Animals
Refugi d'Animals
27/01/2010 17:54

El departament de Medi Ambient ha respost avui en nota de premsa a les crítiques efectuades aquest dimarts pel President del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, Jesús Fierro, que afirmava que els ajuts que s’han atorgat al consorci AUGEMA són ‘insuficients’ per a la gestió del refugi d’animals de Benavarre. Des de la Generalitat s’ha assegurat que “s’ha atès plenament les peticions dels alcaldes dins dels barems de la convocatòria”.

Així, segons explicita Medi Ambient, de la subvenció demanada el 2009 per a la gossera s’ha atorgat la quantitat íntegra destinada a inversió, mentre que pel que fa a la línia de manteniment hi ha hagut una reducció en l'import demanat “que obeeix únicament al fet que la petició excedia el màxim global subvencionable d'acord amb la base reguladora”. I s’especifica: “L’import màxim subvencionable es fixa en 30.000 euros per a les activitats conjuntes d'alimentació, identificació, esterilitzacions i campanyes, tal i com es va observar des de la Intervenció Delegada”.

“La suma demanada per AUGEMA superava aquest import”, s’afirma des de la conselleria. “Això ha obligat l’òrgan col•legiat a prioritzar les activitats subvencionables quedant la part de campanyes publicitàries disminuïda. De la resta de conceptes demanats, s'han atorgat tots”, es concreta.

Les bases reguladores per aquests ajuts es fixen en l’Ordre MAH/203/2007, de 8 de juny (DOGC núm. 4908, de 20.6.2007), posteriorment modificades per l’Ordre MAH/27/2009, de 22 de gener (DOGC núm. 5315, de 10.2.2009).

Detall de l’ajut atorgat a AUGEMA

La quantitat atorgada per a inversió (que Medi Ambient insisteix que coincideix amb la sol•licitada per AUGEMA) inclou 18.000€ per a l’ampliació del centre; 500€ per a l’adquisició de gàbies trampa; 2.000€ per a l’adquisició de rifles anestèsics; 800€ per a l’adquisició de transportadors d'animals; 200€ per a l’adquisició de gàbies desmuntables; 200€ per a l’adquisició de mànegues per a la neteja; 480€ per a l’adquisició de gàbies trampa per a colònies de gats; i 500€ per a l’adquisició de transportins per a colònies de gats.

La quantitat atorgada a través de la línia de manteniment (que coincideix amb la sol•licitada per AUGEMA, excepte pel concepte d'edició de material gràfic) detallada per conceptes és: 10.000 € per a manteniment o reparació del centre; 12.000 € per alimentació; 6.000 € per a identificació; 5.600 € per a l’esterilització de gosses; 3.600€ per a la castració de gossos; 1.800 € per l’esterilització de gates de carrer; 900 € per a la castració de gats de carrer; 100€ per edició de material gràfic (en aquest cas AUGEMA havia demanat 6.000 €), “essent l’únic concepte que s'ha reduït”.

Mostrar formulari de contacte