Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Medi Ambient i Habitatge atorga ajuts relacionats amb la ramaderia extensiva al Parc Natural de l'Alt Pirineu

Medi Ambient i Habitatge atorga ajuts relacionats amb la ramaderia extensiva al Parc Natural de l'Alt Pirineu

25/08/2009 12:08

El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha atorgat 433.124 € en concepte d’ajuts relacionats amb l’activitat de la ramaderia extensiva al Parc Natural de l’Alt Pirineu. Aquesta convocatòria d’ajuts als espais naturals protegits de Catalunya corresponent a l’any 2009 permetrà donar suport a l’activitat de la ramaderia extensiva per millorar la conservació del paisatge i la biodiversitat del Parc.

Dels 53 ajuts atorgats, 45 expedients es destinen a particulars, amb un import total de 250.312 €. La major part d’aquests ajuts són per al manteniment d’hàbitats de prats i pastures d’importància europea, o de ramats de bestiar que contribueixen a la conservació d’espècies en perill d’extinció, com el trencalòs. Però també n’hi ha per al manteniment o millora d’infraestructures ramaderes com tancats, murs de pedra o bordes.

S’han atorgat sis expedients a ajuntaments o entitats municipals descentralitzades perquè puguin realitzar infraestructures ramaderes (abeuradors, tancats, passos canadencs, etc.) a les muntanyes comunals. L’import atorgat per aquests ajuts ha estat de 166.485 €.
Finalment, s’han atorgat dos ajuts més amb un import total de 16.326 € a associacions, que els utilitzaran per a la instal·lació d’infraestructures ramaderes o la divulgació entorn del paper de la ramaderia en la conservació del medi.

Tots aquests ajuts tenen com a objectiu donar suport al benefici ambiental que genera l’activitat de la ramaderia extensiva per a la conservació del paisatge i la biodiversitat del Parc Natural. Precisament per això s’han tingut en compte els hàbitats o les espècies animals o vegetals que es veuen beneficiades per aquesta activitat.

Aquesta convocatòria ha estat una primera prova pilot i dóna compliment a un dels acords adoptats en el marc del Grup de Treball sobre Ramaderia al Parc Natural de l’Alt Pirineu, establert amb representants del sector i validat per la Junta Rectora de 16 de desembre de l’any passat.

La proposta ha tingut un important ressò entre els ramaders de l’àmbit del Parc i ha fet que el nombre de sol·licituds hagi estat molt elevat. El Departament de Medi Ambient i Habitatge ha destinat a aquesta convocatòria un import superior al previst inicialment però no ha estat suficient per poder atendre totes les sol·licituds que complien els criteris de selecció previstos i, per tant, de cara a properes convocatòries, s’estudiarà una ampliació pressupostària.

Mostrar formulari de contacte