Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Medi Ambient i Habitatge realitza rescats de peixos al Pallars Jussà

Medi Ambient i Habitatge realitza rescats de peixos al Pallars Jussà

Aquesta setmana s’han realitzat quatre rescats i el dilluns està previst recuperar més de 3.000 truites atrapades en una central hidroelèctrica
28/08/2009 13:32

El Departament de Medi Ambient i Habitatge, a través dels Agents Rurals i els guardes fluvials, està realitzant aquests dies al Pallars Jussà una sèrie de rescats de peixos que han quedat atrapats a les centrals hidroelèctriques. Per dilluns vinent, dia 31 d’agost, està previst el rescat d’unes 3.000 truites que viuen atrapades en una instal·lació situada al terme municipal de la Conca de Dalt.

Els rescats de peixos coincideixen amb les aturades de la major part de les centrals del Pirineu que programen les seves obres de manteniment en les instal·lacions dels aprofitaments hidroelèctrics. Les empreses concessionàries aprofiten l’estiu perquè a més de reduir-se el consum d’electricitat, també es redueix molt el cabal dels rius.

Tal com preveu la legislació de pesca, les empreses han de comunicar amb 15 dies d’antelació aquestes aturades perquè l’Administració pugui efectuar el seguiment i la supervisió de les tasques de rescat de les espècies aqüícoles que hi pugui haver dins dels sistemes de canalització i emmagatzematge de l’aigua que més tard es turbinarà.

Durant aquesta setmana al Pallars Jussà s’han efectuat quatre rescats de les càmeres d’aigües de centrals hidroelèctriques. En les operacions de salvament el personal del Departament de Medi Ambient i Habitatge ha comptat amb la col·laboració dels treballadors de les empreses.

Les truites rescatades es porten a rius o embassaments de la mateixa conca. Aquesta setmana es van rescatar truites de dimensions considerables i es va decidir alliberar-les a l’embassament de Sallente, al terme municipal de Torre de Cabdella, on pel tipus d’hàbitat existent, aquestes s’hi adaptaran sense gran dificultat.

Mostrar formulari de contacte