Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Medi Ambient impulsa la gestió dels espais naturals protegits de la Val d'Aran

Medi Ambient impulsa la gestió dels espais naturals protegits de la Val d'Aran

16/04/2010 17:33

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar i el síndic d’Aran, Francesc Boya, han signat aquest migdia un acord per impulsar la gestió dels espais naturals protegits de la Val d’Aran. A l’acte de signatura hi ha assistit també la directora general del Medi Natural, Núria Buenaventura.

La signatura implica que el Departament de Medi Ambient i Habitatge farà una aportació anual de 150.000 € al Conselh Generau d’Aran per dur a terme actuacions de conservació en els espais naturals protegits de la xarxa Natura 2000 i del Pla d’espais d’interès natural (PEIN). La gestió d’aquests espais situats a la Val d’Aran correspon al Conselh Generau d’Aran.

Per la seva part, anualment, el Conselh Generau d’Aran lliurarà un informe a la Direcció General del Medi Natural que inclourà el programa anual i una memòria de les actuacions realitzades durant l’anualitat anterior.

Les actuacions que durà a terme el Conselh són de protecció, restauració i millora del patrimoni natural, així com l’ordenació dels usos públics i de difusió dels valors ambientals. A més es faran treballs de manteniment d’hàbitats d’espècies i s’adquirirà el material necessari per a la realització de les actuacions de gestió previstes.

En el termini de 3 mesos s’iniciaran els tràmits administratius per tal de fer efectiu el primer pagament el 2011, i la seva posterior convocatòria. Per millorar la coordinació entre el Conselh Generau d’Aran i la Direcció General del Medi Natural, es faran unes reunions entre tècnics d’ambdues parts on es consensuarà el programa d’actuacions. A més, el Departament de Medi Ambient i Habitatge es compromet a assessorar el Conselh Generau d’Aran sempre que sigui necessari.

Mostrar formulari de contacte