Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Medi Ambient impulsa un centre de cria del cranc autòcton a Tremp

Medi Ambient impulsa un centre de cria del cranc autòcton a Tremp

19/02/2010 18:28

El conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar, l'alcalde de Tremp, Víctor Orrit, i el president de l'Entitat Municipal Descentralitzada de Vilamitjana, Josep Miret, han signat un protocol per a la preservació i la millora de la població de cranc autòcton a la conca de la Noguera Pallaresa. Aquest protocol permetrà crear un centre ambiental per a la conservació d'aquesta espècie protegida.

L'Ajuntament facilitarà els terrenys per a la creació de l'equipament que ha de permetre conservar les poblacions de cranc autòcton, espècie catalogada com a protegida i en situació de perill d'extinció. Aquesta instal·lació complementarà el centre de cria que té el Departament te a Pont de Suert.

El centre que es farà al municipi de Tremp, al nucli de Vilamitjana, assegurarà la supervivència i reforçarà el futur d'aquesta espècie a la conca de la Noguera Pallaresa. La futura instal·lació podria desenvolupar també tasques de recerca i realitzarà l'avaluació dels cursos fluvials del Pallars Jussà. El Departament també fomentarà un programa d'educació ambiental i sensibilització sobre el cranc autòcton.

Mostrar formulari de contacte