Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mengem d'Aquí aposta per apropar la cuina sostenible als menjadors escolars de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Mengem d'Aquí aposta per apropar la cuina sostenible als menjadors escolars de l'Alt Urgell i la Cerdanya

Ada Parellada participarà els dies 1 i 2 de desembre en activitats a la Seu i Bellver. Hi haurà la presentació del llibre 'Sopes: brous, escudelles i sopes fredes', tallers, una entrevista a RàdioSeu, un 'showcooking' i formació per a cuiners

Activitats amb Ada Parellada a la Seu d'Urgell
Activitats amb Ada Parellada a la Seu d'Urgell
25/11/2022 18:10

Els dies 1 i 2 de desembre, dijous i divendres vinents, tindran lloc a l’Alt Urgell i la Cerdanya diversos actes adreçats a promocionar una alimentació de proximitat, saludable i coherent amb la situació actual. Així, el dijous 1 de desembre, a l’Escola Mare de Déu de Talló de Bellver de Cerdanya, s’ha programat una tarda amb la cuinera Ada Parellada, amb activitats gratuïtes i obertes a tothom i que s’iniciaran a dos quarts de cinc de la tarda amb la presentació del seu llibre Sopes: brous, escudelles i sopes fredes, en el qual descriu cinquanta receptes familiars d’aquest plat tradicional.

Paral·lelament, a la mateixa hora, l’alumnat de l’escola tindrà l’oportunitat de participar en un taller per aprendre a fer-se el seu propi berenar saludable. L’activitat anirà a càrrec del personat del monitoratge del menjador escolar. En aquest cas, les places són limitades i cal fer una inscripció prèvia a l’escola ().

Posteriorment, Ada Peralada i el també cuiner Jordi Tomàs faran una formació interna per al personal de cuina dels menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Un total de vint cuiners treballaran receptes per implementar en el seu dia a dia. En aquesta ocasió, la formació estarà centrada en les guarnicions.

L’endemà, 2 de desembre, les activitats es traslladaran a la Seu d’Urgell i començaran a RàdioSeu, a dos quarts de dotze del matí, amb un programa que farà en directe Ada Parellada per parlar del malbaratament alimentari. Es podrà escoltar al 107.2 de l'FM o bé a través d'Internet (www.radioseu.cat). A la tarda, a tres quarts de cinc, a l’Escola Pau Claris, Parellada farà la presentació del seu llibre, alhora que el cuiner Jordi Tomàs, acompanyat de personat de monitoratge de menjadors, impartirà un nou taller de berenar saludable. A les sis, al mateix menjador de l’Escola Pau Claris, Ada Parellada conduirà un showcooking en el qual farà una mostra de plats per escurar la nevera sota el lema “Res no es llença si és bo”. Els assistents podran degustar els plats elaborats durant aquesta sessió.

Les propostes a la Seu d'Urgell també seran gratuïtes i obertes a tothom, però caldrà fer la inscripció prèvia a través d'Internet, a l’enllaç https://forms.gle/k5tBq9qy2rxFbNEL8.

Mostrar formulari de contacte