Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Meritxell Virgili presenta el projecte 'Transversalitat temporal'

Meritxell Virgili presenta el projecte 'Transversalitat temporal'

La creació artística s'inspira en el patrimoni històric i social dels antics comtats de Pallars i Urgell

24/07/2008 09:44

L'estudi fotogràfic Alexandra Palma, al carrer Joaquim Viola de la Seu, acull aquest dijous a les 8 de la tarda la presentació de 'Transversalitat temporal'. És un projecte d'art contemporani creat per Meritxell Virgili, que enllaça amb el patrimoni històric i social dels antics comtats de Pallars i Urgell.

Segons explica Meritxell Virgili, el projecte va néixer dels estudis d'Antropologia que està duent a terme a la Universitat de Barcelona. Durant aquest temps, l'autora ha fet diverses intervencions artístiques a llocs històrics de la zona, amb peces de plastilina a les quals se'ls ha posat alguns dels noms més comuns dels actuals habitants del Pirineu.

Els indrets escollits al Pallars han estat el monestir de Sant Pere de les Maleses -fundat per Arnau Mir de Tost-, la col.legiata i castell d'Àger i el castell de Toló. Al territori del comtat d'Urgell, s'ha intervingut al poble abandonat de Tost, a Canelles i a Sant Esteve del Pont.

El treball ha comptat amb diverses col.laboracions, com la del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, i amb la subvenció de l'Institut d'Estudis Ilerdencs. La presentació d'aquest dijous comptarà amb la participació del poeta Andreu Escales i del DJ Koler.

Mostrar formulari de contacte