Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més actuacions de millora en l’enllumenat públic de l’Alt Urgell

Més actuacions de millora en l’enllumenat públic de l’Alt Urgell

Els nous contractes abasten nuclis d’onze municipis de la comarca i s'emmarquen en el projecte Impulsa Energia
Canvis a l'enllumenat públic de Coll de Nargó (Foto d'arxiu/CCAU)
12/04/2021 11:40

El Consell Comarcal de l'Alt Urgell (CCAU) duu a terme noves actuacions de millora en l'enllumenat públic de la comarca. Els contractes abasten nuclis d'onze municipis alturgellencs i s'emmarquen en el projecte FEDER Impulsa Energia, per a la millora de l’eficiència energètica i la gestió de l’enllumenat i edificis públics.

Els lots contractats el mes de març corresponen a Arsèguel, Cabó, Cava, Josa i Tuixent, la Seu d’Urgell, la Vansa i Fórnols, Montferrer i Castellbò, Organyà, Peramola, Ribera d’Urgellet i les Valls d’Aguilar. Els treballs es preveu que estiguin executats aquest estiu.

El projecte, liderat pel CCAU, compta amb el cofinançament de la Diputació de Lleida i les entitats locals de la comarca. El pressupost de licitació és de 507.719,07 euros.

Substitució de lluminàries

La substitució de l’enllumenat públic consisteix en el canvi de les làmpades o lluminàries actuals, majoritàriament de vapor de sodi o vapor de mercuri, per unes de tecnologia LED, molt més eficients. El canvi suposarà un estalvi als consistoris de gairebé el 30%.

Les actuacions als municipis que s’han adherit a l’acord marc de l'Associació Catalana de Municipis, com Arsèguel, Bassella, Coll de Nargó, Oliana i Pont de Bar, estan pràcticament executades i es preveu donar-les per finalitzades a finals d’aquest mes d’abril.

Noves licitacions

Durant aquest mes, també en el marc del projecte FEDER Impulsa Energia, es preveu licitar el canvi d’enllumenat públic per a nuclis de sis municipis més: Alàs i Cerc, Bassella, Oliana, Peramola, Ribera d’Urgellet i  les Valls de Valira. En aquest cas la inversió serà de 375.000 euros. La intervenció es vol que estigui enllestida a finals d’any.

Mostrar formulari de contacte