Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 100 voluntaris participen als camps de treball de la Vall de Siarb

Més de 100 voluntaris participen als camps de treball de la Vall de Siarb

Entre les accions d'enguany hi ha hagut la recuperació d'un tram de l'antic camí de Sort a la Seu. L'acció contribueix a preservar l'entorn del municipi pallarès de Soriguera
Recuperació d'un tram de l'antic camí entre Sort i la Seu, a la Vall de Siarb
29/08/2018 19:35

Més de 100 voluntaris han participat en els diversos camps de treball que ha organitzat aquest estiu el Refugi de la Vall de Siarb, al poble pallarès de Llagunes. L'acció ha permès recuperar, mantenir i rehabilitar diversos senders de l’entorn del municipi com ara el camí de Canemassos o el camí antic de Sort a la Seu d'Urgell, al tram que passa per sota el poble de Rubió.

Als camps hi han participat grups de voluntaris de diversos caus, esplais i agrupaments escoltes. També hi ha hagut un camp de treball internacional realitzat en col·laboració amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya. Per l’alcalde de Soriguera, Josep Ramon Fondevila, aquesta activitat ha esdevingut "una bona eina per millorar la xarxa de senders de la Vall de Siarb, i a més, per donar a conèixer l’aposta pel turisme sostenible" del municipi, limítrof amb l'Alt Urgell.

El projecte de conservació de camins antics es va endegar l’any 2016 amb la realització d’un primer camp de treball amb un grup de vuit voluntaris de l’Agrupament Escolta La Torxa d’Igualada. Aquest projecte va tenir molt bona rebuda i l’any següent s'hi van sumar l’agrupament Clann de Barcelona i es va dur a terme el primer camp de treball internacional, juntament amb un del Servei Civil Internacional de Catalunya.

El projecte ha seguit creixent i aquest any 2018 s'ha programant un total de vuit camps. Durant el període de Setmana Santa hi han participat l’agrupament Clan de de Barcelona i el Montcabrer del Maresme; i a l’estiu, l’esplai Movi de Sarrià (Barcelona), l’Esplai Corbera, l’esplai MIV de Vilafranca del Penedès i una colla dels Trucs d’un agrupament escolta, juntament amb el camp internacional que ha comptat amb la participació de 15 joves de països com ara Bèlgica, Dinamarca, Polònia, Rússia, Corea o Taiwan. Finalment, a l’octubre es realitzarà un altre camp amb la participació de joves internacionals del Servei Civil Internacional de Catalunya.

Durant l’estada, els voluntaris treballen per refer parets de pedra seca al camí dels Canemassos, desbrossar la carretera vella de Sort a la Seu d’Urgell (al punt més alt del port del Cantó), empedrar camins i construir canals de desguàs de l’aigua. Al mateix temps, i de forma coordinada amb l’ajuntament, s’han dissenyat un seguit de senyals verticals que els voluntaris han instal·lat parcialment als encreuaments indicats.

D’aquesta manera, des del refugi Vall de Siarb es promou el senderisme i que els visitants puguin gaudir d’una xarxa de senders que van des de Sort fins al cap de la Torreta, és a dir, des de 650 fins a 2400 metres, amb la diversitat paisatgística que implica. Molts d’aquests
grups combinen les diverses tasques del camp amb activitats culturals de la comarca, com ara la visita al poblat de Santa Creu o els búnquers de Vilamur, o activitats lúdiques com la pràctica de ràfting a Sort.

Mostrar formulari de contacte