Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 200 alumnes d’ESO de la Seu es formen com a jurat jove del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu

Més de 200 alumnes d’ESO de la Seu es formen com a jurat jove del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu

Nou representants de l'alumnat triaran el producte que més els hi hagi agradat d’entre els que obtinguin medalla d’or al certamen, que arriba a la 30a edició en el marc de la Fira de Sant Ermengol

Formació del jurat jove del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, a l'Espai Ermengol
Formació del jurat jove del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, a l'Espai Ermengol
01/10/2024 12:35

Un total de 205 alumnes de segon curs d’ESO de la Seu d’Urgell es formen aquesta setmana per participar en el jurat jove del Concurs de Formatges Artesans del Pirineu, que enguany arriba a la 30a edició. El certamen se celebrarà el 19 d'octubre vinent en el marc, un any més, de la Fira de Sant Ermengol.

El primer grup d’aquests alumnes, dels instituts Joan Brudieu i La Valira i del Col·legi La Salle, han rebut aquest matí la benvinguda de la tinent d’alcalde de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de la Seu, Gemma Tó, que els ha engrescat a conèixer el món del formatge. 

Durant tres dies, els alumnes prendran part en una formació sobre el cicle de vida del formatge, a càrrec dels professors de l’Escola Agrària del Pirineu Nati Valls i Xavi Patxot. A més a més de conèixer el seu procés d’elaboració, podran fer un tast de tres tipus de formatge (vaca, ovella i cabra), tots tres de l’Alt Urgell. Aquesta formació culmina en una visita a l’Espai Ermengol. 

De cada classe participant en aquesta formació en sortirà un membre que formarà part d’aquest jurat jove. Per tant, se seleccionarà 9 alumnes, que el 19 d'octubre a la tarda hauran de triar el formatge que més els hi hagi agradat d’entre els que prèviament, al migdia, hagin guanyat la medalla d'or de les seves respectives categories al Concurs de Formatges Artesans del Pirineu.

Mostrar formulari de contacte