Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més de 300 alumnes participaran als concerts de 'Som Orquestra, Som Banda' i de 'Som Cor'

Més de 300 alumnes participaran als concerts de 'Som Orquestra, Som Banda' i de 'Som Cor'

Les respectives actuacions tindran lloc aquest dimecres i dijous, al matí, a la Sala de Sant Domènec. Als dos projectes hi prenen part estudiants de les escoles Albert Vives, Pau Claris, La Salle i Castell-Ciutat

Concerts de 'Som Orquestra, Som Banda' i de 'Som Cor'
Concerts de 'Som Orquestra, Som Banda' i de 'Som Cor'
20/05/2024 14:27

Aquest dimecres 22 i dijous 23 de maig , a la Sala de Sant Domènec, es duran a terme els concerts finals dels projectes de música comunitària ‘Som Orquestra, Som Banda’ i ‘Som Cor’, que es realitzen als centres de primària de la Seu d’Urgell i Castellciutat.  

Pel que fa a ‘Som Orquestra, Som Banda’, serà la cloenda de la segona edició. Enguany se n'ha ampliat l'abast: a més de l’alumnat de 3r, s’ha fet extensiu a 4t de primària, tot sumant un total de 180 alumnes de les escoles Pau Claris i Albert Vives. També hi prenen part estudiants de 4t a 6e de l’Escola Castell-Ciutat. Aquest concert tindrà lloc dimecres al matí (10.30 h), quan s'interpretarà allò que els infants han anat treballant aquests mesos amb els instruments d’orquestra, en el cas de l’escola Pau Claris, i amb instruments de banda, pel que fa l'Albert Vives i Castellciutat. 

De la seva part, 'Som Cor' s'ha iniciat aquest curs 2023-2024 amb l’alumnat de 2n de primària de les escoles Albert Vives, Pau Claris, Castellciutat i La Salle. Aquí s’hi reuniran 150 infants. El resultat es podrà veure aquest dijous a les 11 del matí. En aquest cas la veu és el primer instrument amb el que s’expressen els participants per transmetre "que cadascun són iguals d’importants dins el cor", expliquen els seus responsables. L'alumnat interpretarà la cantata ‘Marcel Contaire’, en què el seu protagonista viu moltes aventures per arribar a ser un bon "conta contes". Una obra escrita l’any 2023 per encàrrec de l‘Associació Catalana d’Escoles de Música (ACEM), amb música de Miquel Coll i història i text de Manel Justícia.  

Durant el curs el professorat de primària han preparat a classe les cançons. A més, els alumnes han realitzat part de la decoració del concert. La coral estarà acompanyada per un combo integrat per professorat de l’Escola Municipal de Música: Arnau Obiols (bateria), Lourdes Querencia (piano), Joan Carles Querencia (baix elèctric), Zoryana Sokhatska (violí) i Manu Suárez (guitarra elèctrica), dirigits per Rafel Llobet i amb Ivan Caro com a narrador. 

L’entrada a ambdues activitats és lliure i es convida a familiars, amics i la ciutadania en general a acompanyar-los. 

Universalitzar la pràctica de la música 

A través de la música comunitària, el projecte aposta per l’equitat educativa i fer possible que l’alumnat pugui formar part d’un gran cor o tocar un instrument musical sense sortir de l’aula del centre de primària. És a dir, universalitzar la pràctica musical, fent que aquesta sigui una eina de transformació i de cohesió social, a més d'aconseguir la democratització de la música i d’accés a la cultura. 

Cal remarcar que el projecte de música comunitària ha estat impulsat per l’Escola Municipal de Música de la Seu d’Urgell i el Servei d’Educació de l’Ajuntament urgellenc, emmarcat en el Pla Educatiu d’Entorn del municipi.

Mostrar formulari de contacte