Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més d'un centenar de persones participen al Workshop Ocupacional amb 45 ofertes d'Andorra, l'Alt Urgell i la Cerdanya

Més d'un centenar de persones participen al Workshop Ocupacional amb 45 ofertes d'Andorra, l'Alt Urgell i la Cerdanya

El perfil d'inscrits que busquen feina és més variat que en anys anteriors, en una edició que recupera la presencialitat. En total s'han fet més de 250 entrevistes

Workshop Ocupacional 2021 (Foto: ACN)
Workshop Ocupacional 2021 (Foto: ACN)
22/11/2021 14:40

Més d'un centenar de persones han participat aquest dilluns a la 7a edició del Workshop Ocupacional que ha tingut lloc al Centre Empresarial i Tecnològic de l'Alt Pirineu, a la Seu d'Urgell. Enguany s'ha ofert 45 llocs de feina per part d'una vintena d'empreses, gairebé la meitat de les quals eren andorranes i la resta de les comarques pirinenques de l'Alt Urgell i la Cerdanya. Pel que fa al perfil d'inscrits, des de l'organització expliquen que ha estat més variat que en anys anteriors i que s'ha notat els efectes de la crisi de la COVID-19, tant amb la caiguda de l'ocupació durant els confinaments com els símptomes de reactivació actuals. De fet, la millora de la situació sanitària ha permès recuperar el format presencial de l'esdeveniment.

La tècnica de treball de l'Alt Pirineu i Aran a l'Oficina Jove de l'Alt Urgell (OJAU), Íngrid Colilles, ha assegurat que enguany hi ha hagut una bona resposta per part de les empreses i les persones que participen al workshop. En aquest sentit, ha detallat que hi ha diverses ofertes que tenen a veure amb el sector serveis o amb la campanya turística d'hivern i que, tot plegat, indica que l'economia s'està reactivant i que el territori va camí de la recuperació de la situació que hi havia abans de la pandèmia. Colilles també ha volgut destacar, però, que hi ha llocs de feina d'empreses d'altres sectors que estan creixent a les comarques pirinenques.

En el marc del workshop s'han fet més de 250 entrevistes, ja que la majoria dels participants s'han inscrit a més de dos ofertes. En aquest sentit, la tècnica de treball de l'Oficina Jove assenyala el fet que enguany hi ha nous perfils que s'han sumat a l'esdeveniment, a banda de joves i persones desocupades de llarga durada que, majoritàriament, es venien registrant en edicions passades.

Empreses d'Andorra i l'Alt Urgell

De les 17 empreses participants, 6 han estat del Principat d’Andorra (ANDBUS, Caldea, Centre Comercial Andorrà, Grup Pyrénées, Inditext Andorra i Viladomat), mentre que les altres 11 empreses de la comarca eren de l’Alt Urgell (Archimedes, Carns i Elaborats Cerdanya, DISSEU, Taurus, Hotelet Estamariu, Heura Perruqueria i Estètica, Organyà Park, Iphard Euro, Mafriseu, Peusa i Ribalaiga).

El Workshop Ocupacional l'organitzen conjuntament per l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, l'Oficina Jove de l'Alt Urgell i el Consorci Alt Urgell Cerdanya, amb el suport del Servei Català d'Ocupació i el govern d'Andorra.

Mostrar formulari de contacte