Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Més d'un milió d'euros d'ajuts per a joves de l'Alt Pirineu i Aran que impulsen la seva primera instal·lació agrària

Més d'un milió d'euros d'ajuts per a joves de l'Alt Pirineu i Aran que impulsen la seva primera instal·lació agrària

L'Alt Urgell suma sis expedients i una subvenció de 174.550 euros. Arreu de Catalunya l'import concedit és de gairebé 6,3 milions d'euros
Ajuts a joves agricultors (Foto: Gencat)
19/01/2023 18:02

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural ha resolt favorablement un total de 35 expedients a l'Alt Pirineu i Aran de joves emprenedors que en la convocatòria 2022 van sol·licitar l’ajut per a instal·lar-se en una explotació agrària. Un cop garantit el bon funcionament de l’ajut, se'ls ha atorgat un total d'1.012.500 euros.

La comarca pirinenca amb més expedients és l'Alt Urgell, que en suma 6, que rebran un total de 174.550 euros. A la Cerdanya s'han aprovat 5 expedients (155.000 euros), a l'Alta Ribagorça 4 (128.000 euros), al Pallars Sobirà 2 (79.000 euros) i al Pallars Jussà 2 més (64.000 euros). A l'Aran no hi ha hagut cap petició d'ajuts d'aquesta convocatòria.

D’acord amb el pressupost plurianual, s’ha concedit a Catalunya ajuts per un import total de gairebé de 6,3 milions d’euros en forma de subvenció directa, sol·licitades per 212 joves. Les ajudes s’han emmarcat dins del Programa de Desenvolupament Rural de Catalunya PDR.cat2022, amb el cofinançament del Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).

Menys sol·licituds

El nombre de sol·licituds ha estat inferior al d’anteriors convocatòries però relativament sostingut, malgrat el difícil context econòmic derivat de la guerra d’Ucraïna. Tot i així, segons informa el departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, "es referma la rellevància de la mesura i la fermesa dels joves emprenedors en el sector agrari del país".

Objectiu de les subvencions

L’objectiu de les subvencions és incentivar el desenvolupament de les funcions productives, econòmiques, mediambientals i socials de l'agricultura, amb la finalitat de fomentar la viabilitat de les explotacions agràries i assolir un desenvolupament rural sostenible. Com preveu la normativa, s’ha prioritzat aquest ajut en relació a la resta d’ajuts del Contracte Global d’explotació (CGE), i s’ha resolt favorablement tots els projectes sol·licitats que compleixen amb els requisits de la convocatòria. 

Mostrar formulari de contacte