Més participants a la Ruta de les Formatgeries de l'Alt Urgell 2015
El públic que ha gaudit de la Ruta de les Formatgeries de l'Alt Urgell 2015 ha augmentat respecte l'any passat. Hi han participat un total de 161 persones en les sis visites organitzades per l'Espai Ermengol-Museu de la Ciutat. Aquesta proposta cultural i agroalimentària, que ha arribat a la quarta edició, ha tingut un any més un doble objectiu: donar a conèixer el formatge com a producte agroalimentari del nostre territori, així com els seus productors.
Segons informa el consistori urgellenc, la regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Mireia Font, considera que “l'increment de participants és molt positiu, i ha destacat que cada vegada són més nombrosos els turistes que en gaudeixen, ja que és una bona manera de donar a conèixer els formatgers del nostre territori i els productes que elaboren”.
Les sis sortides s'han iniciat a l'Espai Ermengol, organitzador de l'activitat, i s’ha fet un recorregut per les diverses plantes, explicant la història del territori a través del formatge i el procés de producció formatger. Els participants també han pogut visionar un audiovisual informatiu sobre la Cooperativa Cadí i degustar els productes amb les Denominacions d'Origen Protegida Formatge i Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Cada ruta ha culminat a les poblacions alturgellenques per visitar cadascuna de les sis formatgeries: Mas d'Eroles d'Adrall, Serrat Gros d'Ossera, Baridà de Bar, Castell-llebre de Castell-llebre, L'Oliva d'Oliana i La Reula.
Visita a una explotació ramadera per commemorar el centenari de Cadí
D'altra banda, l'Espai Ermengol ho té tot a punt perquè aquest diumenge, 8 de novembre, es porti a terme la sortida a una explotació ramadera en motiu del centenari de la Cooperativa Cadí. L'activitat s'iniciarà a les deu del matí amb una visita guiada a la recent inaugurada exposició 'Temps de Cadí, 100 anys de cooperativa' -instal·lada al mateix Espai Ermengol- de la mà de l'historiador urgellenc i autor del llibre del centenari, Carles Gascón. El recorregut també inclou la visualització del vídeo dedicat a les famílies ramaderes de Cadí que ha produït Qucut. La visita finalitzarà amb una degustació del nou formatge elaborat per la Cooperativa Cadí 'Neu'.
Seguidament, els participants es desplaçaran amb el seu vehicle particular a la granja de Cal Gol d'Aravell. Allà, Toni Torrent, veterinari de la Cooperativa Cadí i president de la DOP del formatge i la mantega del Cadí, explicarà el funcionament i la història d'aquesta explotació ramadera.
Per participar en aquesta proposta cal apuntar-se prèviament trucant al 973 35 15 11 de Turisme Seu o al 973 35 31 12 de Turisme Alt Urgell. L'activitat és gratuïta. Cal remarcar que la sortida s'emmarca en Les Rutes Guiades a la Seu d'Urgell i comarca.