Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Miguel Ángel López, guanyador de la Volta a Catalunya 2019

Miguel Ángel López, guanyador de la Volta a Catalunya 2019

El ciclista colombià manté fins al final el liderat que havia obtingut a la quarta etapa, dijous passat a La Molina. La ronda catalana, la tercera més antiga del món, celebrarà l'any vinent l'edició número 100
Podi final de la Volta 2019 (@VoltaCatalunya)
01/04/2019 12:20

El colombià Miguel Ángel López (Astana) s'ha proclamat aquest diumenge guanyador de la 99a Volta Ciclista a Catalunya, després de l'última etapa amb sortida i arribada a Barcelona. Finalment López ha aconseguit mantenir fins al final el liderat que va assolir gràcies a la victòria de la quarta etapa, que va tenir la meta a l'estació cerdana de La Molina.

El ciclista sud-americà va ser tretzè a l'última jornada, que culminava amb vuit pujades consecutives a la muntanya de Montjuïc i que va tenir com a guanyador d'etapa l'italià Davide Formolo (Bora), seguit del mallorquí Enric Mas (Quick-Step). Miguel Ángel López va entrar a meta en el mateix grup que el britànic Adam Yates (Mitchelton Scott) i d'aquesta manera aconseguia mantenir l'avantatge de només 14 segons sobre Yates, que ha acabat en segon lloc de la general.

El tercer i el quart lloc finals han estat per a dos altres colombians: Egan Bernal (Sky), a 17 segons de López, i Nairo Quintana (Movistar), a 24 segons. Enric Mas ha aconseguit acabar en novè lloc de la general, a menys de 3 minuts del guanyador. En canvi, el català Marc Soler -que també tenia opcions d'acabar en el 'top-ten'- no ha pogut finalitzar la Volta a causa d'una aparatosa caiguda a l'última etapa, que a més a més li ha causat una fractura d'escafoides.

La Volta 2019 ha tingut finals d'etapa tant a La Molina com a Vallter 2000. S'espera que l'any vinent el Pirineu torni a tenir protagonisme en el recorregut, en una edició molt especial perquè serà la número 100. La ronda ciclista catalana és la tercera més antiga del món -només superada pel Tour de França i el Giro d'Itàlia- i forma part de l'UCI Pro Tour.