Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Millora de la xarxa comarcal de camins i la senyalització de rutes de BTT a l'Alta Ribagorça

Millora de la xarxa comarcal de camins i la senyalització de rutes de BTT a l'Alta Ribagorça

L'actuació s'inclou en el projecte 'Camins tradicionals dels Pirineus', promogut per la Diputació de Lleida. L'objectiu és diversificar i millorar l'oferta ecoturística
Camí de l'aigua (Foto: Diputació de Lleida)
03/01/2022 14:25

La Diputació de Lleida ha iniciat la millora del ferm de la xarxa comarcal de camins i la senyalització de rutes de BTT a l’Alta Ribagorça. Es tracta d'una actuació inclosa en el projecte 'Camins tradicionals dels Pirineus', promogut pel Patronat de Promoció Econòmica. La iniciativa compta amb un import d’adjudicació de 58.182,21 euros, amb el cofinançament de l'ens provincial, el Consell Comarcal ribagorçà i el fons FEDER.

La finalitat del projecte és promoure la futura creació de productes de senderisme i de bicicleta de muntanya per part dels empresaris turístics de la zona. Alhora, es vol diversificar i millorar l'oferta ecoturística, apostant per un turisme actiu respectuós amb la natura. Les actuacions es realitzen dins dels tres municipis que integren l’Alta Ribagorça: el Pont de Suert, Vilaller i la Vall de Boí.

En primer lloc, el projecte inclou el desbrossament i condicionament de camins amb actuacions de neteja, retirada d'obstacles i altres accions al traçat, per recuperar i deixar un pas practicable i còmode per als senderistes. En el segon bloc d'intervencions, es preveu dur a terme la senyalització de les vies, per definir els camins i evitar que els senderistes es perdin, seguint les instruccions del "Manual de senyalització de camins per a la mobilitat no motoritzada" de la Generalitat de Catalunya. Finalment, la tercera actuació programada és la revisió i actualització dels inventaris municipals de camins dels municipis per contribuir a la planificació del territori.

 

Mostrar formulari de contacte