Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Millora general dels preus agraris, segons les dades corresponents al setembre

Millora general dels preus agraris, segons les dades corresponents al setembre

30/11/2011 10:52

Segons informa la Generalitat de Catalunya, la darrera dada de la variació de l’índex de preus agraris percebuts (IPPA) referida a Catalunya durant el mes de setembre, mostra un increment interanual del 5,1%. Aquest valor és notablement més alt que el del mes anterior (+3,4%) i dóna signes d’una millora general dels preus en aquest àmbit, especialment en el sector ramader.

L’IPPA mesura l'evolució del nivell de preus que perceben els agricultors i ramaders per la venda dels productes agraris al llarg de l’any. Tècnicament és un indicador equivalent a l’índex de preus industrials (IPRI) o bé l’índex de preus de consum (IPC).

Els resultats del darrer mes reflecteixen tant les continuades pujades en les cotitzacions dels cereals, amb una contribució del 1,5% a la taxa general, com el bon comportament de preus de la carn d’aviram (2,1%) i de porcí (2%). Pel que fa als productes que contraresten amb contribucions de signe negatiu, destaquen la fruita fresca i les hortalisses que es troben amb una campanya complicada, així com els cítrics i els ous.

Les variacions de signe positiu en els preus agraris, si bé són una dada benvinguda pels productors perquè incrementen els seus ingressos, no són ben rebudes pel sector ramader, ja que els increments dels cereals comporten costos més elevats en l'alimentació animal.

Mostrar formulari de contacte