Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Miquel Sala serà el nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

Miquel Sala serà el nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell

A mitja legislatura el rellevarà Martí Riera, d'acord amb el pacte de govern a què han arribat Junts i ERC. Antoni Navinés repetirà com a representant de la comarca a la Diputació de Lleida

Miquel Sala i Martí Riera, en un acte a Coll de Nargó (Foto: Govern / arxiu)
Miquel Sala i Martí Riera, en un acte a Coll de Nargó (Foto: Govern / arxiu)
25/06/2019 20:05

El fins fa poc alcalde d'Oliana, Miquel Sala, serà el nou president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, i a mitja legislatura li prendrà el relleu l'actual batlle de Coll de Nargó, Martí Riera. Aquest és l'acord principal, des del punt de vista purament institucional, que es desprèn del pacte signat entre Junts per Catalunya i ERC de l'Alt Urgell per governar conjuntament l'ens aquesta nova legislatura 2019-2023.

L'aliança entre els dos grups seguirà un model semblant al que s'ha establert a l'Ajuntament de la Seu, on des d'ara Junts i Esquerra treballen conjuntament i es reparteixen l'alcaldia de manera proporcional als representants obtinguts arran de les darreres eleccions municipals. En el cas concret del consistori urgellenc, cal recordar que Jordi Fàbrega serà alcalde els primers 27 mesos, mentre que els 21 mesos restants ocuparà aquest càrrec Francesc Viaplana, que en la primera part del mandat exerceix com a primer tinent d'alcalde.

En base als recents resultats electorals a la comarca, JxCat ha obtingut 9 consellers comarcals, ERC, 6; i Compromís, 4. Per tant, el nou equip de govern conformarà una àmplia majoria, perquè engloba 15 dels 19 membres de la corporació. A més a més, les dues formacions que han pactat sumen 18 de les 19 alcaldies de la comarca: 12 de Junts i 6 d'ERC.

Miquel Sala, de 55 anys, ha estat alcalde d'Oliana entre 2011 i 2019. Anteriorment havia treballat en sectors com ara la construcció, l'hostaleria, la piscifactoria i el món forestal, alhora que ha estat president de societat de pescadors olianesa. Després de les darreres eleccions municipals, és portaveu del grup municipal de Junts per Oliana, que va ser la formació més votada, amb 4 regidors, però ha restat a l'oposició.

De la seva part, Martí Riera és alcalde de Coll de Nargó des del 2015 i enguany ha revalidat el càrrec amb majoria absoluta, en obtenir 5 dels 7 regidors del consistori nargoní. Riera ha anunciat que la seva intenció és que aquest sigui el seu últim mandat com a batlle i, per tant, en principi no té previst aspirar a la reelecció l'any 2023.

D'altra banda, JxCat ha comunicat que Antoni Navinés seguirà exercint com a diputat representant de l'Alt Urgell a la Diputació de Lleida, després que la formació sobiranista va revalidar l'escó corresponent al partit judicial de la Seu. Navinés es va estrenar en aquesta tasca després de les eleccions del 2015 i la compagina amb el càrrec de president de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de la Vila i Vall de Castellbò. També és regidor a l'Ajuntament de Montferrer i Castellbò, al qual es va presentar com a número 3 de Junts a les darreres eleccions, en què la seva formació va obtenir 7 dels 9 regidors.

Mostrar formulari de contacte