Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Miquel Travé, doble campió d'Europa en K1 i C1 Júnior

Miquel Travé, doble campió d'Europa en K1 i C1 Júnior

Annebel van der Knijff, Miren Lazkano i Klara Olazabal, han assolit la victòria per equips en C1 U23, mentre que David Llorente ha aconseguit l'or en K1 U23. El Campionat d'Europa d'Eslàlom s'ha dut a terme a Bratislava

19/08/2018 16:55

Miquel Travé, palista del Cadí CK, ha fet història aquest cap de setmana en proclamar-se doble campió d'Europa en C1 i K1 Júnior. Les dues medalles d'or de Travé se sumen a les aconseguides divendres per l'equip femení de C1 U23, integrat per la urgellenca Annebel van der Knijff i les basques Miren Lazkano i Klara Olazabal, a més de l'assolida dissabte en K1 U23 per David Llorente (Riu Eresma de Segòvia).

Pel que fa a la representació urgellenca al Campionat d'Europa d'Eslàlom, que s'ha disputat a Bratislava, Pau Etxaniz ha finalitzat en cinquè lloc en K1 Júnior, malgrat haver marcat el millor temps a semifinals, i ha estat 18è en C1 Júnior. Mònica Dòria ha acabat 9a en C1 Dones U23, després d'un desè lloc a les semifinals, i s'ha quedat a les portes d'accedir la final de K1 U23, amb una 11a posició. Annebel van der Knijff, or en patrulles C1 U23, ha fet un 16è lloc en la categoria individual i no ha passat el tall de les eliminatòries de K1 U23. Carla Carrillo (K1 Júnior), que competia per primera vegada en un europeu, i Laura Pellicer (C1 U23 i K1 U23) tampoc han superat les eliminatòries.

En relació amb la representació estatal, Julia Cuchi ha estat 15a en C1 Dones U23, mentre que en C1 Homes U23, Luis Fernández ha acabat 16è.  Unai Nabaskues s'ha classificat en 16a posició en K1 Homes U23. D'altra banda, Klara Olazabal ha sumat una 9a posició a la semifinal de C1 Dones U23 i ha aconseguit acabar en 6è lloc a la final. En la mateixa categoria, Miren Lazkano, tot i ser 4a a la semifinal, ha finalitzat 10a per una penalització de 50 punts.

Cal afegir que els equips de K1 Dones U23 i C1 Homes Júnior, han acabat en 5è lloc. Els de C1 Dones Júnior, K1 Homes U23 i C1 Homes Sènior, han estat sisens, mentre que les palistes que competien en K1 Dones Júnior han finalitzat en desena posició.

Excel·lent nivell

Travé ha baixat aquest diumenge en C1 Júnior en un temps de 94.03, finalment amb una penalització de 2 segons, per davant del francès Nicolas Gestin i el txec Vojtech Heger. Cal recordar que en aquesta categoria, el palista del Cadí CK ja va assolir el passat mes de juliol el títol de campió del món. La victòria ahir en K1 també és sorprenent, amb un temps de 85.70 i cap penalització. El segon lloc va ser per a Tomaš Zima i Jan Barta, ambdós de la República Txeca.

Fita històrica

Miquel Travé s'ha convertit en el primer palista masculí de la història que guanya l'or en K1 i C1 en Campionat d'Europa d'Eslàlom Júnior i Sub23. El piragüista del Cadí CK, de 18 anys, és el vigent campió mundial júnior de C1, títol aconseguit fa unes setmanes, i a finals de setembre competirà en el Mundial absolut a Rio de Janeiro. La gesta aconseguida a Eslovàquia només l'havia assolida en dones Jessica Fox, or en K1 i C1 en proves de campionats mundials.

A través de la RFEP, Travé ha revelat el bon "feeling" amb l'aigua i s'ha mostrat agraït amb tot l'equip estatal per haver-lo animat tots els dies a aconseguir "aquest repte històric". El piragüista del Cadí CK reconeix que en C1 esperava els bons resultats, però no en K1, disciplina en què entrena molt menys. "El piragüisme espanyol està millorant i pujant de nivell", comenta. Així mateix, es mostra encantat de contribuir al creixement d'aquest esport i esdevenir "una inspiració per a altres joves".

Futures competicions

Miquel Travé prepararà ara la final de la Copa del Món a la Seu i el Mundial absolut a Rio. El responsable tècnic de la selecció espanyola, Guillermo Díez Canedo, valora el potencial del combinat estatal "avalat pels quatre títols europeus aconseguits per l'equip a Bratislava".

En l'anàlisi individual esmenta la doble victòria en K1 i C1 de Miquel Travé, que "plasma l'actitud de tota la selecció, en la qual tots estan remant molt bé i lluitant per les medalles. En aquesta ocasió ha estat ell, a més de David Llorente i del C1 femení, però segur que seran uns altres en properes ocasions".

  • Miquel Travé (Foto: RFEP)
    Miquel Travé (Foto: RFEP)
  • Miquel Travé i David Llorente (Foto: RFEP)
    Miquel Travé i David Llorente (Foto: RFEP)
  • Podi de l'equip C1 Dones U23 (Foto: RFEP)
    Podi de l'equip C1 Dones U23 (Foto: RFEP)

Mostrar formulari de contacte