Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / 'Valentes mirades', exposició de pintura d'Anna Carmona a la Seu d'Urgell

'Valentes mirades', exposició de pintura d'Anna Carmona a la Seu d'Urgell

La mostra, on la dona és la protagonista, es podrà visitar a la Sala La Cuina des d’aquest divendres i fins al 31 de març. L'entrada serà lliure
Exposició d'Anna Carmona
01/03/2022 17:20

Aquest pròxim divendres, 4 de març, obrirà les seves portes a la Sala La Cuina de la Seu d’Urgell l’exposició pictòrica 'Valentes mirades', de l’urgellenca Anna Carmona. La mostra es podrà visitar fins al dia 31, de dilluns a divendres de cinc de la tarda a nou del vespre. L’entrada serà gratuïta.

En l'exposició es podran trobar quadres diversos, més o menys realistes depenent de l'època en què es van pintar. En la tercera etapa, Carmona millora la tècnica i s'hi aporta una visió més creativa i imaginativa. En paraules de la pròpia Anna Carmona “curiosament, aquesta darrera fase que estic desenvolupant en pintura s'assembla, pel que fa a imaginació, a la línia predominant de la meva poesia”.

La pintora urgellenca explica també que la dona és el nexe d’unió en tota l'exposició 'Mirades'. I remarca: "A la meva família i en el meu entorn sempre ha predominat la figura femenina, aportant valentia i suport".

La tècnica pictòrica utilitzada en els quadres és acrílic i pastel sobre tela i, en alguns casos, sobre fusta. En la majoria dels quadres els colors no són fidels a la realitat. “M'agrada jugar amb els colors i la imaginació per crear”, manifesta l’artista.

Sobre Anna Carmona

Nascuda a la Seu d'Urgell un 8 de març de 1991, des de ben petita Anna Carmona omplia blocs de paper sense parar, que després la seva mare emmarcava. Ella sempre va ser la seva ombra en l'art. L’apuntava a tot arreu on pogués aprendre. Un estiu el va passar entre olis, oliveres, marines i terra roja, "tot i que sempre he anat a la meva, aprenent a base d'assaig i error i trobant el que més em fa vibrar, com el retrat”. La pintura que més li agrada és la dels pintors francesos de la segona meitat del segle XIX.

El fet que la va impulsar a pintar quadres va ser quan un dia va visitar un antiquari i, estant allà, se li va trencar un mirall rodó. En veure que quedava la fusta darrere va pensar que seria perfecte per pintar i li va comprar. En aquell mirall trencat va fer el seu primer quadre de retrat i a partir de llavors no ha parat de fer-ne, amb la dona com a protagonista.

Tot i que sempre s'ha vinculat a la pintura, Anna Carmona va estudiar direcció de fotografia i càmera a l’escola de cinema de Barcelona Bande à part, on el cinema francès de la Nouvelle Vague li va cridar molt l'atenció, sobretot per la seva estètica. “Vaig estudiar cinema perquè el cinema conté totes les arts”, manifesta. També la fotografia documental d'altres cultures li agrada molt, i la va poder gaudir a Moçambic i a l'Índia. “Allà tot era com un escenari on tot t'atreia per captar amb la càmera. M'agraden les cultures pures, que encara no estan contaminades”, especifica.

Una altra faceta d’Anna Carmona és la poesia, que escriu inspirant-se en lletres de cançons amb castellà i català. El fet que la seva mare escrivís poesia fa que això l’impulsi a escriure'n també.

Mostrar formulari de contacte