Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mobilitat d'Andorra preveu l'entrada de 50.000 vehicles pel Pont de la Constitució

Mobilitat d'Andorra preveu l'entrada de 50.000 vehicles pel Pont de la Constitució

04/12/2009 12:21

El Departament de Mobilitat i Explotació de Carreteres preveu que els pròxims quatre dies, coincidint amb el pont de la Puríssima, entrin 50.000 vehicles a Andorra. És per aquest motiu que es desplegarà un dispositiu especial que comptarà amb més de 250 efectius, entre agents de la Policia, agents de circulació dels comuns i personal del Centre Nacional de Trànsit (Cenatra). Així mateix, l'Àrea de Conservació i Explotació de Carreteres (COEX) es mantindrà en alerta davant de la possibilitat que es produeixin nevades al Principat.

Mobilitat pren com a base els vehicles que van entrar el 2008 per preveure els visitants. El 70% dels cotxes arribarien per la frontera del riu Runer i el 30% restant, per la frontera del Pas de la Casa.

Els objectius de l'operatiu especial de trànsit són "augmentar al màxim la fluïdesa en hores punta, informar permanentment de l'estat de la circulació al país i coordinar tots els efectius implicats en el dispositiu". Pel que fa al nombre d'efectius, tant la Policia com els comuns mobilitzaran més del 90% dels seus agents. El Cenatra, que informarà del trànsit al Govern, els comuns, l'Estat espanyol, França i els mitjans de comunicació, també tindrà operatiu el 90% del seu personal.

Tot i que des de Mobilitat es mostren molt prudents a l'hora de fer certes recomanacions, sí que hi hauria algunes hores que es preveuen especialment desfavorables per entrar al Principat, com ara el dissabte de 10 a 18 hores, per la frontera del riu Runer, o el mateix dissabte de 8 a 11 hores, per la frontera del Pas de la Casa. La sortida pel riu Runer es preveu especialment complicada el dilluns, de 10 a 17 hores.

Mostrar formulari de contacte