Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mònica Bosch, nova coordinadora del projecte dels Jocs d'hivern 2030

Mònica Bosch, nova coordinadora del projecte dels Jocs d'hivern 2030

Està al capdavant de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern i ara deixarà temporalment aquestes funcions. A l'entitat la substituirà David Samper

Mònica Bosch i David Samper (Foto: FCEH)
Mònica Bosch i David Samper (Foto: FCEH)
11/03/2022 12:50

Mònica Bosch serà la nova coordinadora del projecte de candidatura olímpica per als Jocs d'hivern Barcelona-Pirineus 2030. Bosch és la presidenta de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) i en els propers dies deixarà temporalment les seves funcions. Serà l’encarregada de liderar l’equip tècnic que està preparant el projecte sota la coordinació del Departament de la Presidència.

Bosch va néixer l’any 1972 a Sabadell i des del 2016 està al capdavant de la FCEH, primer com a directora general i des del 2020 com a presidenta. Ja havia format part de l’oficina tècnica de l’Ajuntament de Barcelona dels Jocs Olímpics d’Hivern, des d’on va participar en l’elaboració del Pla estratègic dels esports d’hivern a Catalunya.

La nova coordinadora també té una llarga experiència en el món de l’esquí alpí. Ha participat en dos Jocs Olímpics d’Hivern (Llillehammer'94 i Nagano'98) i en quatre campionats del món. Durant la seva carrera esportiva va aconseguir dues medalles d’or a la Universíada de Jaca’95 i va ser campiona d’Espanya els anys 1985, 1992, 1996 i 1997. També va quedar en quarta posició a la Copa d’Europa'97, entre d’altres fites.

David Samper la substitueix a la FCEH

Per incompatibilitat amb els dos càrrecs, Bosch ha decidit deixar temporalment la presidència de la FCEH, que ara assumirà David Samper. Amb una àmplia trajectòria com a membre de la Junta Directiva de la Federació i actual vicepresident primer, Samper afronta aquest nou repte "amb il·lusió i empenta", en un moment "transcendent" per als esports d’hivern catalans. "És una figura que coneix vastament la Federació, que oferirà continuïtat dins de l’actual projecte i que és de la total confiança de la Junta Directiva", indica l'entitat.

En la carta que s'ha fet arribar als clubs associats a la FCEH i a les institucions vinculades, Bosch ha posat èmfasi en els beneficis que la seva nova implicació pot reportar als clubs, esportistes, tècnics i altres agents estretament relacionats amb els esports d’hivern, així com en la mateixa Federació. Així mateix, ha assenyalat que, un cop finalitzi la seva vinculació contractual amb la Generalitat de Catalunya, té la voluntat de tornar a exercir el seu càrrec com a presidenta de la FCEH.

Mostrar formulari de contacte