Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / MónNatura Pirineus presenta una aplicació digital d'autoguiatge

MónNatura Pirineus presenta una aplicació digital d'autoguiatge

Aquesta nova tecnologia de 'beacons', que ja utilitzen grans empreses, aeroports i museus d'arreu del món, pretén millorar l'experiència del visitants quan visiten l'espai natural de les Planes de Son
Les Planes de Son (Món Natura Pirineus)
03/08/2017 11:10

El centre MónNatura Pirineus, a les Planes de Son, posa en marxa una aplicació digital que permetrà un autoguiatge dinàmic en format tàctil que és apte per a tots els públics. Amb l'aplicació d'aquesta nova tecnologia de beacons es podrà obtenir informació dels espais interiors i exteriors d'una manera ràpida i amb grans continguts, que es podrà trobar en diferents formats de text, vídeo i àudio.

També s'han instal·lat aquests dispositius en el centre de fauna i espais exteriors com l'observatori astronòmic i espais naturals propers. D'aquesta manera, MónNatura Pirineus aposta per aquesta eina digital que ja utilitzen grans empreses, aeroports i museus d'arreu del món, per facilitar la informació d'una manera personalitzada i útil, i on es pretén millorar la experiència del visitants.

Els beacons o balises són petits dispositius inalàmbrics, mitjançant la tecnologia bluetooth en el dispositiu mòbil i tauletes que, fins a una distancia de 50 metres, permeten la connexió d'espais físics amb els usuaris. Els 35 beacons de MónNatura seran complementats per 'geofencings' en 16 punts distribuïts per diferents zones de proximitat. Només cal que l'usuari descarregui una aplicació, prèviament, perquè el beacon i el mòbil es connectin simultàniament, permetent d'aquesta manera una visita per l'equipament, en el seu interior i exterior.

Aquesta tecnologia permetrà millorar la experiència en la visita al centre de natura i realitzar enquestes dels seus visitants en temps real durant la seva estància, realitzar valoracions sobre els espais més visitats de MónNatura Pirineus i obtenir informació dels seus usuaris en funció de la seva nacionalitat, entre d'altres.

Aprofitant aquesta novetat, el centre inaugurarà l'exposició temporal 'Glaceres, efectes del canvi climàtic' a càrrec de Jordi Camins, que tindrà lloc fins al 19 de setembre. La mostra quedarà integrada en la ruta recomanada de l'equipament, gràcies a aquesta tecnologia beacons.

Mostrar formulari de contacte