Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Montferrer i Castellbò preveu més creixement urbanístic amb el POUM

Montferrer i Castellbò preveu més creixement urbanístic amb el POUM

Es passarà sòl rústic a residencial, especialment entre Montferrer i la Trobada Els veïns poden presentar suggeriments a l’esborrany del pla fins a final de mes

Sector de la Trobada de Montferrer
Sector de la Trobada de Montferrer
04/08/2008 21:04

L’Ajuntament de Montferrer i Castellbò preveu un major creixement urbanístic del municipi, especialment a l’entorn de Montferrer i la Trobada. El consistori està duent a terme reunions amb els veïns dels principals nuclis –al terme municipal n’hi ha 25- per explicar l’esborrany del nou Pla d’Ordenació Urbanística.

Aquestes modificacions es duran a terme d’acord amb els criteris marcats dins del Pla Territorial de l’Alt Pirineu i Aran. Dissabte passat l’Ajuntament va explicar el pla concret per a les valls del Cantó i de Castellbò. La reunió s’ha fet aquest mes per facilitar la presència de propietaris que durant l’any no viuen a la zona.

En tots els casos es preveu nous creixements mitjançant la requalificació de sòl rústic a residencial o bé de serveis. El consistori no ha detallat en xifres quin pot ser l’augment d’habitatges i de sòl industrial, ja que el pla és de moment orientatiu –encara ha de passar l’aprovació inicial- i falta concretar les dades. Tot i això, l’alcalde, Ramon Fierro, avança que, tal i com marca el planejament fet pel Govern català, la previsió de creixement més important és entre el poble de Montferrer i el sector de la Trobada, a banda i banda de l’actual carretera N-260.

Concretament a la Trobada, on hi ha la casa consistorial, a un costat es preveu creixement residencial i, a l’altre, industrial i de serveis. En aquest cas, detalla Fierro, s’ha tingut en compte la proximitat a la Seu i la integració d’aquesta zona en l’àrea urbana de la capital comarcal.

Pel que fa a Castellbò i Vilamitjana, segons el consistori, el pla preveu un creixement més limitat, tot i que també es contempla requalificacions. El mateix passa a Bellestar i també a Aravell, on es vol consolidar l’entorn del poble i el camp de golf. En tots els casos la proposta es concretarà, afirma Ramon Fierro, “segons quina sigui la voluntat de la gent que hi viu”.

Fins al 31 d’agost, els veïns poden presentar suggeriments o al.legacions a aquest avanç de projecte, que es va aprovar el 20 de juny passat. Els dimecres al matí, l’Ajuntament ofereix l’assessorament d’un tècnic als veïns que ho demanin amb cita prèvia.

El consistori creu que les xifres dels aprofitaments urbanístics quedaran més definides quan es faci l’aprovació inicial, després de la qual s’obrirà un període d’al.legacions. L’alcalde de Montferrer espera que a mitjan any vinent es pugui fer l’aprovació definitiva.

Mostrar formulari de contacte