Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Montilla anuncia a Oliana mesures extraordinàries per la sequera

Montilla anuncia a Oliana mesures extraordinàries per la sequera

El president de la Generalitat constata al pantà alturgellenc el mal estat de les reserves d'aigua. En la visita a la Seu, Ausàs demana la col.laboració del Govern per als nous equipaments que necessita la ciutat
14/12/2007 16:17

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha assegurat avui en la seva visita a l’Alt Urgell que el govern català treballa per pal.liar els efectes de la sequera. Montilla ha fet aquestes declaracions després de constatar que el pantà d’Oliana només disposa de 37 hectòmetres cúbics d’aigua, dels quals només 13 són aprofitables.

El president català ha subratllat que “s’està contemplant totes les possibilitats per fer front a la manca d’aigua, i és per això que s’estan fent obres per assegurar en un període curt l’abastament per a aigua de boca i activitats industrials a tot el territori català”. El cap de l’executiu ha destacat que des del govern s’ha planificat la posada en marxa de diverses dessalinitzadores a Catalunya, una d’elles a Barcelona, l’altra a Tordera i una tercera a Tarragona. Així mateix, es finançaran obres per millorar els abastaments a nuclis de l’interior del país.

Pel que fa a l’Alt Urgell, s’ha referit als problemes puntuals d’alguns pobles, amb els quals la Generalitat col.labora en el proveïment d’aigua mitjançant cubes.

Montilla també ha fet una crida a l'ús racional de l'aigua. En aquest sentit, ha puntualitzat que s'han establert limitacions a la fabricació de neu artificial, si bé considera que les estacions d'esquí fan una bona gestió de l'aigua.

En relació a l’aeroport de la Seu, Montilla ha dit que continuen les negociacions amb Andorra i que tot i que la posada en marxa de les instal.lacions de vol no és un projecte que s’hagi de resoldre de forma ràpida, “s’està en el bon camí”.

Al migdia, el president de la Generalitat s'ha desplaçat a la Seu d'Urgell, on ha estat rebut per l'alcalde, Jordi Ausàs, juntament amb diversos regidors de l'Ajuntament i el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro. Ausàs ha exposat al president els principals reptes de la ciutat, com són el creixement urbà i demogràfic, amb una taxa de població immigrant que ja arriba al 14 per cent. Per això, ha demanat que la Generalitat agiliti la construcció de les noves promocions d'habitatge de promoció oficial i la creació del la nova escola de primària, el nou institut i l'hospital comarcal, entre d'altres serveis. L'alcalde també li ha remarcat el paper de lideratge que mereix tenir la Seu en la nova vegueria de l'Alt Pirineu i, per tant, en la ubicació de delegacions de la Generalitat.

Ausàs, alhora, ha agraït a Montilla l'aposta del Govern per l'Aeroport i per equipaments com l'Arxiu Comarcal i la rehabilitació de l'Església de la Immaculada.

  • Recepció al president de la Generalitat a la Seu
  • Montilla, a l'embassament d'Oliana