Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Montilla es reuneix amb els organitzadors de les proves FIS a la Molina

Montilla es reuneix amb els organitzadors de les proves FIS a la Molina

L'estació cerdana acollirà per primer cop la Copa del Món d'esquí alpí femení, d'aquí a un any, i també el Mundial de surf de neu el 2011
07/12/2007 19:23

El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha visitat avui La Cerdanya i dins del marc d’aquesta visita ha mantingut una reunió amb el grup promotor de la Copa del Món d’Esquí Alpí Femení 2008 i els Campionats del Món d’Snowboard 2011 que es disputaran a La Molina. A la mateixa hi han assistit l’alcalde de l’Ajuntament d’Alp, Cosme Ruaix i Junoy; el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Joan Torres i Carol, el president de la Real Federación Espanyola de Deportes de Invierno (RFEDI), Eduardo Roldán i el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), Ramón Carreras, entre d’altres.

Durant aquesta reunió, que ha tingut lloc a l’Ajuntament d’Alp, s’ha presentat el projecte d’organització d’ambdues competicions, s’ha detallat la vinculació dels projectes amb el centenari de l’esquí a Catalunya i s’ha destacat la importància de posar en el mapa mundial a La Molina, una estació que s’ha guanyat un lloc fixe en el calendari internacional.

La reunió s’ha produït pocs dies abans que tingui lloc la constitució del comitè organitzador. Serà el proper dia 14 de desembre.

El passat 25 de maig, la Federació Internacional d’Esquí (FIS), va designar l’estació d’esquí de La Molina seu dels Campionats del Món d’Snowboard que se celebraran l’any 2011. La Molina, estació gestionada per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), haurà de celebrar prèviament als Campionats del Món dues proves de la Copa del Món d’Snowboard i la prova de la Copa del Món d’Esquí Alpí del 2008.

El Campionat del Món d’Snowboard, que se celebra cada 2 anys i compta amb un pressupost de més de 2 milions d’euros, té una durada aproximada de 12 dies i consta de 5 proves diferents, en les modalitats masculina i femenina: Prova Big Air, Half Pipe, Slalom Paral·lel, Slalom Gegant Paral·lel i Snowboarder Cross.