Montse Ferrer rebrà enguany el premi 'Amic del Formatge' de la Fira de Sant Ermengol
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell també ha donat a conèixer el disseny de la lletera que identifica l'esdeveniment, creat per l'artista Carme Invernón. La decoració reivindica en aquesta ocasió el paper de la dona en el món formatger
L'Ajuntament de la Seu d'Urgell ha presentat aquest dilluns la lletera que identificarà la Fira de Sant Ermengol 2023. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Joan Barrera, i la segona tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Gemma Tó, han donat a conèixer el seu disseny, creat novament per l'artista Carme Invernón.
Segons ha explicat Gemma Tó, la decoració reivindica en aquesta ocasió el paper de la dona en el món formatger i obvia les referències als animals. Amb una decoració "innovadora" s'inspira "en la tradició de les creacions de punta de coixí elaborades per les padrines o mares que es poden trobar en qualsevol casa del Pirineu". Pel que fa al color, Tó ha remarcat que "s'hi reprodueix el blanc pur de la llet, de forma molt nítida". A més, la regidora urgellenca ha especificat que "el dibuix està molt pensat i treballat, igual que els formatges artesans".
Premi 'Amic del Formatge'
En un altre ordre de coses, Joan Barrera i Gemma Tó també han anunciat que el premi 'Amic del Formatge' es concedirà enguany a Montse Ferrer, directora de la Fira de Formatges Artesans del Pirineu durant 28 anys, després que participés com a tècnica de Promoció Econòmica en la seva gestació, l'octubre de 1995. “Per a la Montse Ferrer era molt important crear una xarxa de coneixement i fer de la fira una plataforma de difusió, promoció i comercialització”, ha assenyalat la segon tinent d’alcalde. I ha afegit: "La idea era donar valor a les persones que viuen al Pirineu, treballen i innoven, tot mantenint les tradicions i les maneres de fer, i així es pot comprovar encara".
Tastets de fira
Tots els detalls de la Fira de Sant Ermengol d’enguany s’aniran presentant en diferents tastets, on s’explicaran les novetats, activitats i el programa. Per a més informació es pot consultar la pàgina web de l'esdeveniment, que tindrà lloc el 13,14 i 15 d'octubre.