Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mor Celes Puy, pionera de la radiodifusió a la Seu d'Urgell

Mor Celes Puy, pionera de la radiodifusió a la Seu d'Urgell

La locutora i presentadora urgellenca va formar part de Radio Juventud des de l'inici de la dècada de 1950 i fins al 1965. RàdioSeu se suma al condol per la pèrdua d'un referent local del mitjà

Celest Puy, en una entrevista a RàdioSeu el febrer de 2018 (Foto: Andrés G. Nandín)
Celest Puy, en una entrevista a RàdioSeu el febrer de 2018 (Foto: Andrés G. Nandín)
11/02/2019 10:30

Celes Puy, pionera de la radiodifusió a la Seu d'Urgell, ha mort aquest diumenge. Puy va formar part a mitjans del segle passat de Radio Juventud. La missa funeral serà avui dilluns a les 4 de la tarda a la Catedral de Santa Maria d'Urgell.

Celeste Puy, nascuda a Organyà el 1931, ja va viure des de ben petita a la Seu, a on el seu pare, funcionari de Correus, havia estat destinat a treballar. Era originària de Cal Moliné, a les Masies de Coll de Nargó. Durant la Guerra Civil la seva família es va refugiar a Andorra i posteriorment va tornar a la capital alturgellenca.

Al començament de la dècada de 1950, amb poc més de vint anys, va entrar a Radio Juventud, l'emissora impulsada en aquella època a la ciutat pel règim franquista. Al llarg d'aquells anys va ser un testimoni de primera línia de la popularització de la ràdio al municipi, fins que l'emissora va ser clausurada l'any 1965, quan van començar les emissions de Freqüència Modulada (FM), perquè en aquell moment no es va poder trobar els mitjans necessaris per fer el canvi tecnològic. Vint anys més tard, aquest testimoni el van agafar un grup d'aficionats a la ràdio per crear l'actual emissora municipal, RàdioSeu.

Ara fa just un any, el 13 de febrer de 2018, RàdioSeu va emetre una entrevista amb Celes Puy per commemorar el Dia Mundial de la Ràdio, dins del programa mensual 'El Picot'. En aquella conversa amb els membres del Club Social El Picot, la locutora i presentadora va explicar els seus records sobre els inicis de la ràdio a la ciutat. Així, va detallar que va començar a treballar com a presentadora l'any 1952 a la freqüència 39 de la Cadena Azul. També va parlar dels programes que s'hi emetien, la presència de públic en directe en alguns espais o bé la censura que hi imposava puntualment el règim franquista, sobretot amb l'emissió de determinades cançons. L'entrevista es va enregistrar a la residència sociosanitària la Fundació Sant Hospital.

Tot l'equip de RàdioSeu se suma al condol per la pèrdua d'un referent de la radiodifusió local.

Mostrar formulari de contacte