Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mor Jordi Grau Cano, expresident de l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell i de La Seu FC

Mor Jordi Grau Cano, expresident de l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell i de La Seu FC

Dol a la capital alturgellenca pel traspàs de l'empresari del sector de la fusta, que era una persona molt compromesa amb el teixit econòmic, esportiu i social de la ciutat
30/10/2022 17:10

Dol a la Seu d'Urgell per la mort de Jordi Grau Cano als 64 anys, expresident de l'Associació d'Empresaris de l'Alt Urgell (AEAU) i de La Seu FC, i una persona molt compromesa amb les iniciatives esportives i socials de la capital alturgellenca.

Jordi Grau Cano va ser membre fundador i primer president de l'AEAU, que va néixer el 2007 amb l’objectiu de desenvolupar l’activitat econòmica i empresarial a la comarca. Malgrat que l’associacionisme d'empreses a l’Alt Urgell no tenia una implantació històrica, es va aconseguir en aquell moment que el sector fes pinya per reivindicar millores i fer arribar a les administracions les seves necessitats. El nomenament de Laia Blasi el 2015 va tancar una etapa de vuit anys de l'empresari urgellenc liderant l'entitat. El col·lectiu s'ha sumat aquest diumenge a les nombroses mostres de condol per la seva pèrdua.

D'altra banda, Jordi Grau Cano va assumir la presidència de La Seu FC l'any 2008. Deu anys més tard va cedir el relleu a Gregorio Salmerón, després d'estar al capdavant d'una junta gestora a partir del 2014. Des de La Seu FC han lamentat a través de les xarxes socials el seu traspàs i han expressat el seu condol a la família, especialment al seu fill, Andreu Grau Nadal, membre actual de la directiva i excapità de l'equip urgellenc.

Empresari de la fusta

Jordi Grau Cano era administrador de Grau i Grau SL, una empresa familiar fundada el 1954 per Josep Grau i Grau, que ja té incorporats membres de la tercera generació. Situada al Polígon Industrial de la Seu d'Urgell, compta amb una superfície de 20.000 m2 d'instal·lacions dedicades a l'emmagatzematge i comercialització de tota mena de fusta i derivats, amb una delegació a la zona d'Osona que ocupa una superfície de 2.000 m2, amb el nom social de Forestal Vic S.L. El seu àmbit comercial abasta tot el territori de Catalunya, tenint també incidència en la resta d'Espanya i fins i tot en els països propers (Andorra i França). En aquest àmbit, Jordi Grau també formava part d'altres empreses i era membre de la junta directiva de l'Asociación Española del Comercio e Industria de la Madera (AEIM).

Patrocinador del Premi Joles Sennell

La implicació social de Jordi Grau Cano s'ha fet palesa amb el suport a d'altres clubs esportius de la Seu d'Urgell i iniciatives culturals i socials, com el Premi Joles Sennell de contes infantils, organitzat per la Biblioteca Sant Agustí i RàdioSeu, que va patrocinar des de la primera edició.

El funeral tindrà lloc aquest dilluns, 31 d'octubre, a les 4 de la tarda a la Catedral de Santa Maria d’Urgell.

  • Jordi Grau i Cano, l'any 2012 en la reelecció a l'AEAU (Foto d'arxiu)
  • Jordi Grau en la celebració de l'ascens a Segona Catalana de La Seu FC el mes de juny del 2021 (Foto d'arxiu)

Mostrar formulari de contacte