Eines personals

Sou a: Inici / Notícies / Mor Josep Turiera, alcalde de Puigcerdà entre 1979 i 1981

Mor Josep Turiera, alcalde de Puigcerdà entre 1979 i 1981

L'Ajuntament de la capital cerdana ha expressat el condol per la pèrdua del primer batlle electe de l'actual etapa democràtica i n'ha destacat el seu caràcter amable i atent

Josep Turiera (Foto: Aj. Puigcerdà / arxiu)
Josep Turiera (Foto: Aj. Puigcerdà / arxiu)
13/04/2020 10:40

Josep Turiera-Puigbò i Masana, alcalde de Puigcerdà entre 1979 i 1981, ha mort aquest divendres passat. Turiera va ser el primer batlle electe de la capital cerdana en l'actual etapa d'ajuntaments democràtics, després que l'any 79 va encapçalar una llista de candidats independents.

Des de l'Ajuntament de Puigcerdà han expressat el condol per la pèrdua de qui era també un veí molt apreciat a la vila i han destacat el fet que la seva defunció s'hagi produït el 10 d'abril, "una data que per als puigcerdanesos i puigcerdaneses té un simbolisme especial" perquè aquest dia es commemora la victòria de la vila enfront dels setges carlins l'any 1873.

El consistori ha tramès "el més sincer condol a la família, amics i persones properes" i, a títol pòstum, ha agraït a Turiera "el temps dedicat al servei d'aquesta vila, la bonhomia, el somriure i la manera de ser, sempre discret, educat, atent i amable".

Josep Turiera va esdevenir alcalde de Puigcerdà tot succeïnt Josep Moliner, que havia dirigit la vila durant la transició, entre 1974 i 1979. El 1981, Turiera va ser rellevat per Julio Pérez de Rozas. Una de les principals accions d'aquella legislatura va ser la construcció de la pista de gel coberta de la vila, al recinte del Poliesportiu que ja s'havia estrenat el 1977. El Palau de Gel es va inaugurar el 1983, any en què, amb les segones eleccions municipals, Joan Llombart va ser investit com a nou alcalde.

Mostrar formulari de contacte